Datum

27 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

BZS kende een teleurstellend seizoen. Degradatie uit de vierde klasse is een feit, desondanks sloot de ploeg van Jacob van Zanten af met een ruime zege. Middenmoter SCI werd met maar liefst 4-1 aan de kant gezet.

Voor de gasten uit Sint Michielsgestel stond er niks meer op het spel. De ploeg maakte wel een gedreven indruk, maar het trof een vastberaden thuisploeg. BZS trad aan in een 5-3-2 formatie. Met vanuit de gesloten achterhoede Kelvin, Jeroen, Niels, Julien en Youssef. Jory, Martijn en Twan bemanden het middenrif. Voorin moesten Tom en Lars voor dreiging zorgen. Björn van Nuisenborgh keerde voor eigen publiek terug in de basis. De uit de kluiten gewassen doelman nam bovendien voor het laatst plaats onder de lat bij BZS 1. “Het kan weleens een hele mooie dag worden vandaag’, merkte aanvoerder Jeroen op tijdens de warming-up.

BZS liet de bal in de openingsfase volledig aan SCI. De bezoekers wisten daar niet echt raad mee.
Vele ballen werden ingeleverd. BZS mocht het zich vervolgens weer aanrekenen dat het niet snel genoeg aansloot en af en toe onzorgvuldig te werk ging. Na het eerste kwartier kwamen de eerste kansen. Jory en Twan beproefden hun geluk, maar de harde schoten van de middenvelder mistten de juiste richting. SCI kreeg ook nog een handvol mogelijkheden, maar vanuit kansrijke situaties slaagden de bezoekers er niet in om Björn aan het werk te zetten. Zo bleef de wedstrijd mooi in balans, tot de 23e minuut. Een bal stuiterde door vanuit het middenveld en plotseling wist linksback Youssef in balbezit te komen. De routinier controleerde de bal en mikte succesvol raak in de korte hoek. 1-0. Na acht wedstrijden zonder doelpunt viel er weer eens wat te vieren voor BZS. Grote vreugde maakte zich meester van de Beusichemmers. Heel lang van de voorsprong kon BZS echter niet genieten. Na een pass vanuit het middenveld trok Kelvins directe tegenstander het strafschopgebied binnen. Na het schot op de paal botste de aanvaller met Kelvin en de uitgekomen Björn. De SCI-aanvaller krabbelde snel op en tikte de bal alsnog over de doellijn. Björn gaf nog een Oscarwaardige performance weg, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en kende de 1-1 toe. SCI nam na de gelijkmaker het initiatief in de wedstrijd over. Maar het strijdplan van de bezoekers werd eenvoudig doorzien door Niels, Julien en Jeroen. Die de pass naar de balvaste spits er dikwijls uit konden halen. Via middenvelders Jory, Martijn en Twan kon BZS nog af en toe uitbreken. Kort voor rust kwam er nog een momentje via de altijd bedrijvige Tom. Hij wist de keeper goed te testen na een magistrale actie bij de achterlijn. Het bleek de laatste actie in het eerste bedrijf. De leidsman floot voor de rust.

Meteen na rust lieten Niels en Lars riante mogelijkheden liggen. De intenties van BZS waren meteen duidelijk in de tweede helft: de kwetsbare verdediging van SCI optimaal op de proef stellen. De druk naar voren nam toe. In de zestigste minuut viel de bal achter de SCI-defensie. Lars pikte de bal op, kapte en draaide een keer of vier en schoof de bal toen koeltjes in de verre hoek. 2-1 BZS.
De thuisploeg nam opnieuw de leiding, en geheel onterecht viel dat niet te noemen. Kort na de 2-1 diende zich een heugelijk moment aan voor doelman Björn. In zijn afscheidswedstrijd mocht hij het veld verlaten voor zijn jonge protegee Teun. Publiek op de banken, mensen in tranen. Maar de wissel kreeg niet meteen toestemming van de scheidsrechter. En dus mocht Björn nog eenmaal zijn geliefde doel opzoeken om opnieuw zijn ererondje te maken, iets dat de sluitpost natuurlijk niet afsloeg. Na dit ontroerende moment werd de wedstrijd hervat. Ondertussen kwam ook Damei in het veld voor Jory. SCI trachtte de gelijkmaker te maken, maar in de uitbraak was Tom ervandoor. Hij legde de bal uitstekend neer voor Lars, maar de aanvaller faalde in de afronding.  “De moeilijke ballen scoort hij, maar de makkelijke ballen mist hij’, concludeerde trainer Jacob van Zanten vanuit de dug-out. De oefenmeester voerde niet veel later zijn laatste wijziging door. Damian kwam in de ploeg voor de gekwetste Tom. BZS trok door en dwong een strafschop af nadat de bal vanuit de corner op de hand van een verdediger was gekopt. Specialist Youssef ontfermde zich over het klusje en schoot onhoudbaar binnen. 3-1. Na deze treffer was het verzet van de bezoekers gebroken. De aanvoerder liet zich bovendien helemaal gaan en kon vertrekken met een rode kaart. Het was voor BZS het signaal om er nog een schepje bovenop te doen. Onvermoeibaar bleven Niels, Kelvin en Julien de aanval zoeken. Het gevoel van de naderende winst zorgde simpelweg voor nieuwe krachten. Met name Julien was nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Maar de verdediger zag zijn schot gekeerd worden door de doelman. Niet veel later was het alsnog raak. Een puike inworp van Kelvin werd door Lars doorgekopt en ‘Predator’ Twan stond op de juiste plek om onverbiddelijk raak te pegelen. 4-1.
BZS had nog wel zin om even door te gaan, maar de soms raadselachtig fluitende arbiter vond het wel welletjes.

De boxen konden aan in de kleedkamer en het bier vloeide rijkelijk. BZS was voor even het slechte seizoen vergeten, er werd gebroederlijk feest gevierd. Eerst in de kantine. Niet veel later trok het gezelschap door naar Het Heerenlogement om daar te dineren. De gezelligheid ging door tot in de late uurtjes. Het einde van het seizoen is gekomen. Voor een groep spelers komt er ook een einde aan hun periode bij BZS 1. Ook een groot gedeelte van de technische staf zal seizoen niet terugkeren. Allen hartelijk bedankt voor de inzet.

Een nieuw tijdperk breekt aan voor BZS 1. In de 5e klasse weliswaar, maar de jeugd heeft de toekomst. Met de juiste samenwerking en samenstelling kan volgend seizoen een goede stap naar een hoopvolle toekomst worden gezet.