20 oktober 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling BZS JO11-1

Vandaag staat de lastige uitwedstrijd voor de beker tegen GJS JO11-1 op het programma voor BZS JO11-1. Zowel de technische staf als de spelersgroep is vandaag verre van compleet. Beide backs Sten (g) en Sten (k) genieten van een welverdiende vakantie. Opa en oma van Zwam gefeliciteerd met jullie 40-jarig huwelijk. Trainer Henrico genießt seinen Urlaub in Deutschland mit seiner Familie. En trainer Michel vliegt her en der de wereld over. Vanuit BZS JO11-2 is Hugo Goeree bereid gevonden om vandaag mee te doen en Gerwin staat Martin bij langs de kant. Dat er vorig jaar door BZS, toen JO10-1 van hun leeftijdsgenoten van GJS verloren werd voor de beker met 5-1, gaf op voorhand reeds aan dat het wel een hele zware wedstrijd zou worden. En dit kwam helemaal uit, wat een wedstrijd, wat een spanning en mooie reclame voor het jeugdvoetbal in de hoofdklasse wat beide ploegen lieten zien.

Om 11.34 uur fluit de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd op een half veld, welke niet conform de KNVB richtlijnen was uitgezet. Geen probleem voor BZS JO11-1, komt ons eigenlijk ook nog wel beter uit ook. Vanaf het begin af aan begint BZS JO11-1 zeer scherp aan de wedstrijd en zet direct GJS JO11-1 volledig vast op eigen helft. Er wordt goed gecombineerd en zodra de bal verloren wordt, zitten de spelers van BZS JO11-1 er direct stevig bovenop. Na diverse mogelijkheden gehad te hebben wordt de ban in de 5e minuut gebroken doordat Joep een prima actie van Rogier goed op waarde weet in te schatten en de vrijgespeelde Joep schiet de bal onhoudbaar achter de keeper van GJS JO11-1, 0-1. Er wordt door BZS JO11-1 echt goed gevoetbald in deze fase en reeds in de 10e minuut verdubbeld Joep de score na een assist van aanvoerder Seth, 0-2. Na deze goal verliest BZS JO11-1 gaandeweg de grip op de tegenstander, is niet meer zo scherp in de duels en af en toe wordt de tegenstander teveel ruimte gegund. In de 20e minuut doet GJS JO11-1 wat terug en scoort de aansluitingstreffer, 1-2. Dit zal ook de ruststand zijn, dat we wel erg lang door gevoetbald hebben in de 1e helft, meer dan 40 minuten, is dan ook bijzaak.

Trainer Martin probeert in de rust de boys van BZS JO11-1 te motiveren en uit te dagen door weer net zo te gaan voetballen in de 2e helft als dat ze in het 1e kwartier van de wedstrijd gedaan hebben. Her en der wordt door de spelers reeds melding gemaakt van pijntjes of andere lichamelijke klachten en het gaat een hete 2e helft worden, zo is het vermoeden van de technische staf.

Helaas blijkt dit vanaf het 1e fluitsignaal in de 2e helft direct zichtbaar en BZS JO11-1 wordt teruggedrongen in de verdediging. Reeds in de 32e minuut scoort GJS JO11-1 de gelijkmaker, 2-2, en de minuten daarna zit er weinig verbetering in het spel van BZS JO11-1. Totdat Rogier, geprikkeld door Martin, met zijn welbekende acties gaat beginnen. In de 38e minuut soleert hij langs 4 spelers en weet ook nog de bal tegen de touwen te knallen, 2-3. BZS JO11-1 staat in deze fase van de wedstrijd verdedigend als een huis, keeper Louis houdt er weer diverse ballen op fantastische wijze uit en de lange bal die in de 1e helft werd gehanteerd en vaak werd ingeleverd bij GJS JO11-1, komt nu wel vaak aan bij medespelers. Vanaf de middenlijn wordt er steeds beter gecombineerd en in de 43e minuut weet Rogier na een prima actie over de linkerkant, de in de 2e helft in de spits spelende Stijn te bereiken en deze weet na een zeer goede kap beweging zijn directe tegenstander uit te spelen en de 2-4 binnen te schieten. Kort daarna laat Stijn op de achterlijn bij de tegenstander liet zien een tegenstander uit te kunnen spelen en dolt hem op de vierkante meter. Aan de andere kant vocht Rogier met zijn tegenstander felle duels uit, linksom, rechtsom, Rogier maakte het niet uit en wist de meeste keren als overwinnaar uit de bus te komen. De met hielklachten kampende Seth is inmiddels weer in het veld gekomen en hij weet met een dieptepass over de verdediging van GSJ JO11-1 de uitstekend vrijlopende Joep aan te spelen, deze bedenkt zich geen moment, maakt zijn actie en schiet de bal bekeken achter de keeper van GJS JO11-1, 2-5. In de 51e minuut krijgt BZS JO11-1 een vrije trap te nemen op de middenlijn en aangespoord vanaf de kant schiet Sven de bal hoog in en hoewel de keeper er nog een hand tegen aan krijgt, is Rogier er als de kippen bij om de 2-6 binnen te schieten. BZS JO11-1 denkt de overwinning reeds binnen te hebben, echter daar denkt GJS JO11-1 anders over. In de 51e minuut wordt het 3-6 en in de 54e minuut wordt het 4-6. In de 55e minuut legt Seth de bal tussen de verdedigers van GJS JO11-1, Joep sprint zijn directe tegenstander eruit en schiet de 4-7 binnen. Nog steeds is GKS JO11-1 niet verslagen en in de 58e minuut wordt het dan ook 5-7. Met nog maar 2 minuten te spelen wordt de spelers gemaand meer verdedigend te spelen en de organisatie te behouden. In de 65e minuut gebeurt het onmogelijke en schiet GJS JO11-1 ook nog de 6-7 binnen. Nu is het echt billenknijpen langs de kant en ook de scheidsrechter wordt vanuit de technische staf ongevraagd aangegeven dat het toch al lang en breed tijd is. Hoewel de scheidsrechter vandaag prima gefloten heeft, is netto 2 keer een half uur spelen toch niet iets wat in de richtlijnen van de KNVB voorkomt. Dat de 2e helft na ruim 38 minuten wordt afgefloten zorgt dan ook voor een enorme ontlading en vreugde bij spelers, technische staf en meegereisde supporters.

BZS JO11-1 is door na de volgende bekerronde. Vandaag hebben de boys van BZS JO11-1 laten zien een wedstrijd op karakter en wilskracht te kunnen voetballen en over de streep te kunnen trekken. Veel spelers met grote en kleine pijntjes, gedurende de gehele wedstrijd waren een aantal prima aanvallen te zien van beide teams en hoewel de score hoger had moeten en kunnen uitvallen aan beide kanten, is het resultaat zeer goed te noemen. Beide teams waren volledig gewaagd aan elkaar en een gelijkspel was vandaag op zijn plaats geweest, terwijl een uitslag van 14-14 ook niet denkbeeldig geweest zou zijn geweest. Beide teams lieten zien over een prima verdediging te beschikken en beide keepers lieten de gehele wedstrijd zien dat ze goed kunnen keepen en de meest fantastisch ingeschoten ballen te kunnen pareren.

Klasse mannen, prima gedaan! Wat een inzet, strijd en mentaliteit hebben jullie vandaag laten zien. Ouders, supporters en technische staf zijn uitermate trots op jullie.

Zaterdag 27 oktober staat er een volgende kraker op het programma, namelijk de thuiswedstrijd tegen WSC JO11-1 in de hoofdklasse. De boys van BZS JO11-1 zullen dus vol aan de bak moeten om weer een overwinning uit het vuur te slepen.

Maar allereerst gaat de BZS jeugd woensdag 24 oktober pretpark Hellendoorn bezoeken en donderdag 25 oktober is de BZS Jeugd te vinden op het sportcomplex van BZS om gedurende deze dag zich te vermaken met diverse (voetbal)spellen. Al ruim 30 jaar worden deze bijzonder gewaardeerde BZS Jeugddagen mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors en de Club van 50 en een groot aantal vrijwilligers. Wanneer je in de gelegenheid bent om donderdag 25 oktober aanwezig te zijn en de jeugd aan de slag te zien met zijn allen, kom dan naar BZS.