Datum

30 september 2017 8:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdagochtend om 7:30 uur verzamelen we bij BZS om daarna met een colonne van auto’s te vertrekken richting Asperen. We waren keurig op tijd vertrokken en hebben nog tijd voor een bakje koffie voordat de wedstrijd begint. Om precies 8:30 uur start de wedstrijd met het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. Onze meiden trappen af.

We gaan beheerst en gecontroleerd van start. In het begin wordt er een beetje afgetast, wat overgespeeld en kiest iedereen positie. Tikkie takkie naar voren en weer terug naar de verdediging. In de 2e minuut brengen onze meiden de bal naar voren en wordt het eerste schot op het doel gelost. Een mooie redding van de keepster van Asperen. Ze schiet de bal uit en het lijkt erop dat onze meiden vooraf een duidelijke instructie hebben gekregen van Alex en kiezen vrijwel direct positie om de bal snel weer over te pakken en deze naar de andere kant te brengen.

Via Laura gaat de bal naar voren en wordt afgespeeld op Marley en BAM… Ze scoort na 3 minuten. Het staat 0-1 voor onze meiden!! Het spel wordt snel hervat en na 3,5 minuten spelen krijgt Robbin de bal en schiet met scherp op het doel. De bal wordt mooi gestopt, maar de keepster van Asperen krijgt de bal niet onder controle en laat de bal los. Marley staat goed opgesteld, gaat in de rebound en schiet jammer genoeg de bal via de keepster over de lat. Cornerbal dus die snel wordt genomen. Robbin krijgt de bal en schiet vol op de onderkant van de lat. De bal belandt weer net niet in het doel.

Onze meiden hebben verschillende kansen gecreëerd en het had eigenlijk al 0-3 moeten staan. De bal wordt uitgetrapt door Asperen en onze meiden zitten direct fel op de bal. De ruimte die wordt gegeven door Asperen wordt onmiddellijk door onze meiden afgestraft. Asperen krijgt nu wat meer ruimte en zijn meer op onze helft te vinden. Ze krijgen een hoekschop die wordt wegwerkt na goed verdedigend werk van Joyce. We leiden weer balverlies en Asperen krijgt een mogelijkheid om op ons doel te schieten. De bal wordt uiteindelijk door Benthe onderschept en weer naar voren gebracht. Na 6 min. schiet Marley voor de 2e keer op het doel …. GOAL!!!! Het staat nu 0-2. Richting het einde van de eerste helft ontstaat er een gevaarlijke situatie voor het doel van onze meiden. Benthe houdt een schot op het doel tegen. Door de snelheid van de bal komt ‘ie direct weer in het spel en grijpt Demy snel in en werkt de bal weg voor de goal. Asperen lijkt wat beter in het spel te komen en begint beter te voetballen. Hierdoor zijn ze wat meer op onze helft te vinden. Verdedigend staat Joyce goed te voetballen. Ze draait prima in met haar lichaam en maakt zichzelf goed breed. De scheids ziet hier een kleine overtreding in en er wordt een vrije trap toegekend. Deze wordt snel genomen en zonder aarzelen op ons doel geschoten. Een schitterende redding van Benthe voorkomt dat de Asperen scoort. Benthe neemt uit en er wordt gelijk weer een aanval door onze meiden opgezet over de linkervleugel. Inmiddels zijn we in de 24e minuut aanbeland en wordt de bal via Lotte naar Robbin gespeeld die vanuit een centrale positie de bal afgeeft aan Norelle. De bal wordt via een speelster van Asperen over de achterlijn gespeeld. We zitten in de 25e minuut en via de rechterkant wordt er een corner door BZS genomen. Nicolle neemt de hoekschop en via Robbin wordt er een schot gelost op het doel van Asperen. Wederom goed gekeept door Asperen en de bal wordt geblokt. De bal blijft nog steeds op de helft van de tegenpartij en in de 27e minuut vindt er een kleine botsing plaats waarbij Nicolle licht geblesseerd raakt. Ze wordt direct door Alex gewisseld. Laura komt in het veld en neemt direct haar positie in. De resterende minuten wordt de 1e helft uitgespeeld en gaan de meiden met 0-2 de rust in.

Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat onze meiden tijdens de rust de nodige instructies en aanwijzingen hebben gekregen van Alex en Bart. Via via komen we te weten dat Robbin vandaag jarig is. Van harte meid J! Vanaf de zijlijn vragen we ons af of dit is gevierd in de rust of dat ze geconcentreerd de 1e helft hebben geëvalueerd. Benthe staat in de 2e helft nog steeds op goal. Voordat Asperen aftrapt spotten we vanaf de zijlaan een diepe gaap bij Benthe. Gesnapt J! Vanaf het begin speelt Asperen aanvallend. De ene aanval na de andere wordt opgezet door onze tegenstander. Het is duidelijke te zien dat de coach van Asperen een wijziging heeft aangebracht in de opstelling en er wordt vanaf het begin aanvallend en scherp door hen gespeeld. Onze meiden lijken de weg een beetje kwijt te zijn. Er wordt verschillende keren onnodig balverlies geleden en in de 32e minuut wordt Benthe gepasseerd door een schot tussen haar benen. GOAL voor Asperen!!!! Kak…. het is 1-2. Asperen blijft aanvallend spelen. Er worden hoge ballen gespeeld en onze meiden lijken hun oriëntatie verloren te zijn. Stuiterende ballen worden niet goed ingeschat en gaan over hen heen. In de 35e minuut creëert Robbin een kans en schiet op de goal van Asperen. Deze wordt jammer genoeg gemist. Langs de zijlaan ontstaan er bij het publiek wat zenuwen en wordt druk gespeculeerd hoe het komt dat onze meiden zoveel ruimte weggeven. Er wordt een aanval opgebouwd door Demy vanuit achteren die wordt voortgezet door Lotte en vervolgens door Laura overgenomen. Nog door onbekende oorzaak leiden we balverlies en bouwt Asperen direct een aanval op. Ze krijgen alle ruimte en komen richting het doel van Benthe. Verdedigend raken we de weg kwijt en Asperen krijgt een kans om te schieten en ….. GOAL voor Asperen. Ze komen terug naar 2-2 in de 37e minuut en het begint nu spannend te worden. Onze meiden lijken aangeslagen. Er wordt geprobeerd het ritme te herpakken, maar dat lijkt niet te lukken. Marley komt in het veld na een wissel. Joyce speelt de bal verdedigend terug naar Benthe die de bal afspeelt aan Laura die ‘m doorspeelt naar Joyce. Ze kijkt naar wie ze kan afspelen. Via Laura wordt Marley aangespeeld, omdat ze vrij staat en ze krijgt de bal. BAM…. In de 41e minuut scoort Marley de 2-3.

Langs de lijn is de sfeer nog steeds gespannen en er wordt druk gecoacht. De meiden komen langzaam terug in hun spel. Er worden weer wat meer kansen gecreëerd. Verdedigend lijkt het ook weer op order. Joyce en Demy houden de boel achter goed dicht. Er worden verschillende aanvallen opgezet. In de 42e minuut wordt Lotte gewisseld door Alex en komt Nicolle in het veld. Ze lijkt in de pauze weer opgelapt te zijn en herstelt van de blessure die ze heeft opgelopen aan het einde van de 1e helft. Al snel wordt er een kans gecreëerd door onze meiden en gaat een schot via de paal over de achterlijn in de 46e minuut. De bal komt weer in het spel en BZS creëert opnieuw een kans en Robbin schiet opnieuw op de lat. Het lijkt d’r niet mee te zitten op haar verjaardag. In de 49e minuut krijgen we een corner. Robbin krijgt opnieuw een kans en schiet op het doel. Marley weet de bal te ontwijken en GOAL!!! Het is 2-4. Na de aftrap van Asperen lijken onze meiden het tempo weer opgepakt te hebben. Ze coachen elkaar weer beter, het tempo gaat omhoog en ze weten elkaar beter te vinden en aan te spelen. In de 52e minuut krijgt Robbin opnieuw een kans om te schieten en weet opnieuw te scoren. Het is inmiddels 2-5 voor BZS!!! In de 54e minuut raakt de keeper van Asperen geblesseerd en wordt gewisseld. Er worden nog wat aanvallen over en weer opgezet, maar die leiden niet tot een serieuze doelpoging. De scheids fluit de wedstrijd af en we hebben met 2-5 gewonnen. Mooi eindstand meiden.

De supporters van BZS staan na afloop van de wedstrijd nog drukte discussiëren over de 2e helft. Natuurlijk weten die het allemaal beter. ‘Er is best goed gespeeld door onze meiden’ wordt er gezegd en ‘Ja, maar we zijn het er ook over eens dat we de 2e helft te afwachtend zijn begonnen’ zegt 1 van de andere toeschouwers. De scheids komt langsgelopen en krijgt een welverdiend compliment van Arnold. Hij heeft prima gefloten en alles goed in de gaten gehad. De app wordt weer bijgewerkt, zodat iedereen op de hoogte is van de eindstand. Op naar de volgende wedstrijd meiden!