0 - 1

BZS 35+1

Mannen 35+, 35+1, 1e klasse 8

15 september 2017 19:50

De routiniers van BZS 35+ hebben er al weer een goed bezochte toernooiavond bij BZS thuis op zitten. Resultaat: 7 punten uit 4 wedstrijden. Geen perfecte score, dus tijd voor een extra trainingskamp… in Italië.

Was het zo slecht? Nee, de routiniers startten de eerste wedstrijd tegen Everstein met een 1-0 winst: een goal van Pablo na een snelle aanval over rechts. Minpuntje: Na de 1-0 ging de wedstrijd naar een lager niveau in plaats van dat BZS op een 2-0 uit was.

Next Rhelico: Een oude goede bekende uit de vorige KNVB competitie. Altijd leuke wedstrijden met veel ruimte tussen de linies. Met aansluiting van BZS-backs ontstaan snel man meer situaties. Ook deze wedstrijd was dat het geval en vielen de goals makkelijk. 3-0 door goals van onder andere Eric en Jeroen (een afgeketst afstandschot).

Twee gezichten

De volgende wedstrijd tegen HSSC kende twee gezichten. BZS begon sterk met veel kansen. Er leek niet veel aan de hand, maar de organisatie verdween na wat onduidelijke wissels en een onverwacht tegendoelpunt. BZS moest in 7 minuten de wedstrijd omdraaien. HSSC combineerde sterk, ook onder pressing van BZS. Toch kwamen er kansen voor Edwin, Marco en Erik van Barneveld. Het leek over toen Eric van Rijswijk voor een blessure behandeld werd en de speeltijd over was, maar een corner in blessuretijd bracht tocht de 1-1 nog op de klok uit een corner (Louis).

Ingespeeld oud eerste team

Dan de laatste wedstrijd tegen Gameren, een ingespeeld oud- eerste team met veel routines. Een wedstrijd waarin beide teams positioneel sterk speelden en weinig echte kansen ontstonden. Toch was het al snel 1-0 toen Edwin sneller reageerde dan de keeper in een 1 tegen 1 situatie. Het werd 1-1 na een geplaatste vrije bal voor Gameren. BZS drong na die goal aan voor de 2-1 en kreeg ook wel kansen, maar tot een goal kwam het niet. 4 minuten voor tijd leek er niet veel aan de hand, maar een voorzet van Gameren dwarrelde over iedereen in de kruising achter de keeper van BZS: 2-1 voor Gameren. In die laatste minuten drong BZS wel aan, maar kwam het niet tot scoren.

Italiaans vernuft

Het gevoel achteraf? BZS heeft punten laten liggen en mist nog scherpte. Een trainingskamp komend weekend moet daar verandering in brengen. En wat Italiaans vernuft in de verdediging. Laten we hopen dat dit 29 september tot een beter resultaat leidt in de tweede ronde.