80'
... (schot)

Mannen, 1, 4e klasse E

8 april 2018 14:30

BZS had zijn hoop gevestigd op een stunt, maar Theole bleek op het Beusichemse hoofdveld te sterk. Na negentig minuten ploeteren stond er een 0-3 eindstand op het scorebord.

De wedstrijd begon nog vrij aardig voor BZS. Theole moest nog even warmdraaien en in de 2e minuut diende zich een dreigende situatie aan in het strafschopgebied van de koploper. De bal fladderde langs vele benen maar geen enkele BZS’er kon het beslissende tikje geven.
Gaandeweg de eerste helft nam Theole het heft meer in handen. Niels en Jeroen vochten keiharde duels uit met de spits van Theole. En ook backs Kelvin en Julien moesten in opperste concentratie hun duels uitvechten. De bezoekers zouden aan één momentje genoeg hebben. Dit bleek ook in de 32e minuut. Na een afgeslagen BZS-aanval counterde Theole. De linksback legde de bal uitstekend neer en de spits van Theole sloeg toe. 0-1. In het restant van de eerste helft gebeurde weinig noemenswaardigs meer.

In de tweede helft probeerde BZS de marge te verkleinen. Er werd met de krachten gesmeten op het hoofdveld. Alle arbeid leverde weinig kansen op. BZS wist de doelman van Theole niet eenmaal écht goed te testen. Aan de andere kant maakten de bezoekers meer klaar. De linksbuiten trok de bal strak voor en een andere aanvaller kon eenvoudig binnen schieten. 0-2. Na de tweede Theole-treffer leek het verzet van BZS gebroken. Even leek de achterstand verder op te lopen, maar Teun voorkwam dat. De ruimte werden groter en groter in de slotfase. BZS kon niet profiteren, Theole deed dat wél. Ondanks dat doelman Teun ondersteboven werd gelopen liet de arbiter doorspelen. Gevolg: de 0-3. Hier bleef het bij.

Nieuwe teleurstelling na afloop, maar als snel werd duidelijk dat MEC ook geen punt had weten te pakken. En zo blijft er hoop voor BZS. Aanstaande zondag is het namelijk MEC – BZS. In een onderlinge confrontatie moet BZS het vege lijf zien te redden. Het duel in Maurik gaat cruciaal zijn in de strijd onderin. De ploeg van trainer Jacob van Zanten moet- meer dan ooit- laten zien wat het waard is.