81'

Mannen, 1, 4e klasse E

18 maart 2018 14:30

BZS blijft zoeken naar punten, maar ook in de uitwedstrijd bij GVV werden die niet gevonden.
De Beusichemmers voetbalden aardig mee maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 2-0 nederlaag.

Doelman Björn is flink geblesseerd geraakt bij een onschuldig rondje hardlopen. Zodoende werd Jan als vervangend doelman aangetrokken. Twan was ziek en Rene is nog steeds herstellende van een blessure. In tijden van blessures en een tekort aan spelers wierp jeugdexponent Max van Lienden zich op als lichtpuntje in donkere dagen. De 17-jarige linkspoot debuteerde verdienstelijk en maakte zelfs de negentig minuten vol.

BZS laat zich opnieuw verrassen
GVV begon voortvarend, in tegenstelling tot BZS dat moeite had om de bal in de ploeg te houden. De bezoekers werden volop in de verdedigende stellingen gedrongen. Rond de 15e minuut leverde dit de openingstreffer op. Vorig seizoen liet BZS zich verrassen door een snelle vrije trap. Deze jaargang was het niet anders. Vanaf een meter of 20 werd een getoucheerd schot achter doelman Jan geschoten. Na de tegentreffer begon de ploeg van Jacob van Zanten beter te voetballen. Martijn, Jory en Damei werden vaker in het spel betrokken. Kelvin, Julien, Jeroen en Youssef vervulden hun verdedigende taken met veel concentratie. De uiterst gevaarlijke voorhoede werd met veel passie bestreden en vanuit de omschakeling werd BZS steeds dreigender. BZS liet GVV het spel maken en hier had de thuisploeg het zichtbaar moelijk mee. Uit een balverovering schakelde BZS rond de 25e minuut snel om naar voren. Max had een puike voorzet in huis, maar Lars en Tom slaagden er van dichtbij niet in om de bal tegen de touwen te werken. Niet veel later toonde Max zich opnieuw, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt.

Tamme tweede helft

In een verder tamme tweede helft slaagde BZS er nauwelijks in om GVV-doelman Koen Duijcx onder vuur te nemen. Aan de andere kant had sluitpost Jan het drukker dan ooit. De mannen uit Geldermalsen namen hem regelmatig onder vuur, maar wonder boven wonder bleef een grotere achterstand uit. Maar tien minuten voor tijd moest Jan alsnog capituleren. Uit een voorzet werd de verdiende 2-0 binnen getikt. Hiermee werd de laatste hoop op een puntje teniet gedaan. In de laatste minuut van  de wedstrijd had Tom nog een sterke voorzet in huis, Julien dacht de 2-1 binnen te koppen. Maar de lat stond een Beusichemse eretreffer in de weg.

Cruciale weken
Met nog tien wedstrijden te gaan is BZS nog steeds de drager van de rode lantaarn.
De wedstrijd tegen Den Dungen vormt een nieuwe gelegenheid om deze over te dragen aan MEC. In Den Dungen verloor BZS kansloos met 4-2. In eigen huis heeft het dus wat goed te maken. Die week daarop trekt de Beusichemse formatie naar Maurik voor een uiterst belangrijk duel met MEC. Het lijkt als een paal boven water te staan dat deze twee ploegen samen gaan uitmaken wie er afdaalt naar de vijfde klasse.