... (schot)
90'

Mannen, 1, 4e klasse E

11 maart 2018 14:30

Met recht kan BZS SCR een ware angstgegner noemen. De moeilijk bespeelbare ploeg uit Rijswijk trok in een nieuwe ontmoeting met BZS zoals wel vaker aan het langste eind. Het werd 2-4 in het voordeel van de bezoekers. De wedstrijdbal werd gesponsord door supermarkt EMTE Beusichem en Pupil van de week was Youri Mol.

Beide partijen legden in de eerste helft prima voetbal op de mat. SCR was wat dreigender, maar BZS kreeg rond de 20e minuut de beste mogelijkheid. De ijverige Tom had na een goede aanval de 1-0 op zijn schoen. Maar in een rechtstreeks duel verijdelde de doelman van SCR een Beusichemse voorsprong.  Kort daarna kreeg Lars ook nog twee aardige kansjes, maar een achterstand bleef SCR dus bespaard. Aan de andere kant had BZS de zaakjes op verdedigend gebied aardig voor elkaar. Kelvin, Jeroen, Julien en Youssef hielden de ruimtes klein en Björn hoefde weinig in actie te komen. Toch liet de laatste linie zich verrassen door een vlotte aanval van SCR. Julien stak een been uit en kwam in contact met de SCR-aanvaller. Penalty. De pingel werd benut en de 0-1 leek op het scorebord te komen. De scheidsrechter had andere plannen en keurde de Rijswijkse treffer af wegens te vroeg inlopen. Een discutabele beslissing. Na dit opvallende moment kwamen beide ploegen niet echt meer tot grote kansen.
0-0 bleek dan ook de ruststand.

BZS kwam prima uit de kleedkamer. Na een paar minuten begon Jory aan een actie, de middenvelder trok door op de rechterkant en legde de bal panklaar neer bij de tweede paal. Daar kwam Tom aan stuiven en die tikte de 1-0 binnen. Maar erg lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong.
Een moment van Beusichems concentratieverlies was voldoende voor SCR om de marge te herstellen. Björn werd geklopt met een laag schot in de hoek. SCR drukte door en BZS kon niet aanklampen. Het verval dat optrad rond de 65e minuut was uiterst zorgelijk voor BZS. De ruimtes werden ontzettend groot en SCR maakte hier dankbaar gebruik van. De 1-2 viel uit een snelle omschakeling. Doelman Björn kende zo’n vijf minuten een moment van onoplettendheid en plots lag de 1-3 in het netje. BZS straalde niet meer uit dat het geloofde in een goed resultaat. Niet veel later viel dan ook de 1-4. Invaller Niels bepaalde met een intikkertje de eindstand op 2-4.

Weer geen punten voor BZS. Even leek het de goede kant op te gaan, maar de ploeg bleek opnieuw kwetsbaar voor het vlotte combinatievoetbal van Rijswijk. Na afloop werd snel de uitslag van MEC bekeken. BZS (7 punten) is in een strijd verwikkeld met MEC (8 punten) en moet er op dit moment vooral voor zorgen dat directe degradatie wordt voorkomen. Boven de ploeg uit Maurik eindigen is prioriteit nummer 1 voor BZS.

Volgende week trekt de Beusichemse formatie naar Geldermalsen voor het treffen met GVV. Tegen die ploeg wist BZS in eigen huis 2-2 te spelen. Met de juiste instelling kunnen er wellicht weer eens punten gepakt worden.