Datum

4 februari 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

BZS had op bezoek bij laagvlieger Beesd het volledige momentum in de eerste helft. Maar een minuut voor rust sloeg de thuisploeg toe. Die 1-0 achterstand kwamen de Beusichemmers niet meer te boven en tot overmaat van ramp ging Beesd met een 2-0 overwinning aan de haal.

Waar vorige week de spoeling in de defensie dun was, daar moest trainer Jacob van Zanten voorafgaand aan het duel met Beesd schuiven in zijn aanvalslinie. Wintersport stond namelijk op het programma voor aanvallers Twan en Tom. Niek vulde de positie van spits in en de oude krijger Robin Huisman werd bereid gevonden om de positie van linksbuiten in te vullen. Lars speelde als rechtsbuiten. In de achterhoede was er opnieuw plaats voor Brian. Julien en Jeroen keerden terug van afwezigheid. Papa Niels maakte de defensie compleet. Het middenveld bestond uit Martijn, Damei en Youssef.

Weinig tot geen BZS’ers miepten over het kunstgras van Beesd. Snel combinatiespel was mogelijk op de nieuwe mat. Dit liet BZS dan ook meteen zien vanaf het eerste fluitsignaal. Er werden veel duels gewonnen en het eerste gevaar liet niet lang op zich wachten. Een loepzuivere vrije trap van Youssef belandde namelijk achter de doelman van Beesd. Maar wegens buitenspel besloot de arbiter de treffer af te keuren. Tot groot onbegrip van BZS. De bezoekers lieten het er niet bij zitten en drukten door. Martijn schoot venijnig op doel, maar de doelman van Beesd bokste de bal naar buiten. In de fase daarna waren twee goede mogelijkheden niet aan Lars besteed. Desondanks dacht BZS niet lang voor rust alsnog aan een voorsprong. Youssef bediende Robin maar hij werd naar de grond getrokken. De scheidsrechter besloot een gele kaart te tonen, daar waar ook rood een realistische optie was geweest.

Het wilde dus maar niet lukken voor BZS. En iedereen is bekend met de oude wetten van het voetbal. Zelf niet scoren, is er zelf een tegen krijgen. Na simpel balverlies van BZS begon Beesd-speler Kevin Spronk aan een fraaie solo. Hij liet vier verdedigers van BZS achter zich en prikte de bal achter doelman Björn. 1-0. De onnodige tegentreffer riep natuurlijk frustratie op bij de Beusichemmers. Deze frustratie namen ze mee de kleedkamer, de leidsman floot namelijk kort na de treffer voor de rust.

Net als vorige week bleef BZS ver verwijdert van het nagestreefde niveau in het tweede bedrijf. Damei, een voetballende schakel op het middenveld, moest zich laten vervangen. Kelvin kwam in zijn plaats en nam plaats als linksbuiten. De ploeg van Jacob van Zanten gooide het steeds meer en meer op de lange bal. Maar dit leverde de defensie van Beesd weinig problemen op. Sterker nog: in de counter kreeg de thuisploeg goede kansen op de 2-0. Björn en de BZS-defensie bleven echter ternauwernood op de been. In de slotfase werd de hele luchtmacht naar het front gestuurd. Niels waande zich weer even Bomber van de Betuwe, maar zijn kopbal ging een meter naast. BZS had nog wel een penalty mogen krijgen. Lars werd opzichtig naar de grond getrokken, maar de scheidsrechter besloot anders. Vlak voor tijd besliste Beesd het duel met de 2-0.

Opnieuw een zure nederlaag voor BZS. Qua voetbal was het de bovenliggende partij, maar het scorebord gaf deze verhoudingen op het veld niet weer. Het team ''vergat' vervolgens te voetballen in de tweede helft en betaalde de ultieme prijs.

Balen, kop omhoog en toe werken naar een nieuwe ‘finale’. RKTVC wacht over twee weken in eigen huis.