94'
... (schot)

Mannen, 1, 4e klasse E

3 december 2017 14:30

BZS had de wedstrijd in handen, maar in de laatste tien minuten van het duel zakte de ploeg door het ijs. Buren sloeg onverbiddelijk toe en ging al jubelend met de zege aan de haal. BZS – Buren eindigde zo in 2-3. Pupil van de week was Sten (k) Verweij en de sponsor van de wedstrijdbal was ParaMedischCentrum Beusichem.

De stand van zaken voorafgaand aan het treffen tussen Beusichem en Buren waren duidelijk: bij winst sloot BZS aan bij ploegen als Buren, tevens zou het de laatste plaats verlaten. Een verliespartij zou verder achterstand op de concurrentie betekenen.

Met een viermansdefensie bestaande uit: Kelvin, Jeroen, Rene en Youssef. Youssef nam dus opnieuw plaats als linksback. Op het middenveld geen verrassingen met Damei, Martijn en Jory. Voorin een kleine wijziging: Tom kwam vanaf links ditmaal, Twan mocht in de spits beginnen. Lars begon vanaf rechts.

Na een stevige warming-up kon de wedstijd op het kunstgras beginnen. De spanning was nadrukkelijk aanwezig bij beide ploegen, zo bleek in de wat rommelige openingsfase. Maar na een kwartier nam BZS het heft in handen. Twan kopte uit een lastige positie op de paal. En in de minuten daarna vertoonde BZS zich steeds vaker in het strafschopgebied van de bezoekers.

De ploeg van oud-BZS trainer Jack Cornellise had echter maar een momentje nodig om het verschil te maken. Rene kon niet bij een hoge bal en een Buren-aanvaller verschalkte Björn met een kopbal via de grond. 0-1.

Jory kopte op de paal en zag samen met Kelvin hoe de rebound afgevlagd werd voor buitenspel.
BZS bleef aandringen en dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker. Damei legde de bal uit een hoekschop perfect neer. Lars kopte hard op doel en de bal landde tegen de touwen. 1-1.
BZS straalde uit dat het nog meer wilde. De standaardsituaties waren dreigend, en op het middenveld won het trio Jory, Damei en Martijn veel duels van de jeugdige opponent.

De scheidsrechter had tot dan toe het duel uitstekend onder controle. Hij zag zich genoodzaakt om een tweede gele kaart uit te delen aan een speler van Buren. Een schop in de maag van Björn kon niet door de beugel. BZS cirkelde nog wat rond op de helft van Buren, echter doelpunten vielen er niet meer in het eerste bedrijf.

Doordrukken, zo was het devies in de tweede helft. En dit probeerde BZS. Maar echte kansen en goede aanvallen kwamen niet meer tot stand. Pas rond de 65e minuut diende zich een grote mogelijkheid aan voor Tom, maar zijn schot verdween via de keeper naast het doel. Niet veel later toonde Youssef zijn waarde voor de Beusichemmers. Zijn vrije trap kon niet klem worden gepakt door de Buren-doelman. Jory was attent en tikte de rebound binnen. 2-1. Ontlading maakte zich meester van de thuisploeg, de drie punten waren binnen handbereik.

Maar na de 2-1 kantelde de wedstrijd. Buren wist meer te brengen in de duels en ging opportunistischer spelen. Het leverde BZS dusdanig veel problemen op dat eigenlijk vanuit het niet de 2-2 viel. Vijf minuten later was het drama compleet. Opnieuw bij de tweede paal was het vrij afdrukken geblazen voor een speler van Buren. 2-3. Het complete Burense kamp kon zijn geluk niet op en BZS bleef verbijsterd achter als de ongelukkige verliezer.

Verslagen en intens teleurgesteld zochten de BZS-spelers de kleedlokalen op. Op onbegrijpelijke wijze had het de wedstrijd uit handen gegeven. Buren had qua voetbal zeer weinig laten zien, maar slaagde er toch in om drie treffers te maken. Een pijnlijke constatering, aan de andere kant had BZS de wedstrijd veel eerder naar zijn hand moeten zetten. Gezien het veldoverwicht en overtal aan spelers.

Het is voor BZS om radeloos van te worden. De terugkeer van de derby is een zegen voor de competitie: alleen in dit geval trok BZS aan het kortste eind. Toch is de competitie nog lang en blijft de ploeg strijdbaar. Voor de winterstop wachten nog SCI en Teisterbanders. Sterke ploegen die de laatste weken goede resultaten boeken. Zondag kan BZS revanche op zichzelf nemen. De onderste regionen moeten hoe dan ook verlaten worden.