... (schot)
78'

Mannen, 1, 4e klasse E

26 november 2017 14:30

Tien minuten mocht BZS denken aan een goed resultaat bij het hoog geklasseerde CHC. Maar een 1-2 voorsprong werd weggegeven, CHC strafte de fouten van BZS genadeloos af en won met maar liefst 8-2.

Onder gure omstandigheden trok BZS ten strijde. Maar zoals vaker dit seizoen kwam het vroeg op achterstand. Björn bracht nog tweemaal redding maar een derde poging van een CHC-aanvaller was hem te machtig. 1-0. Zonder goed te spelen kwam BZS al snel terug in de wedstrijd. Damei zag Youssef vrij staan en nam de corner kort. De linksback aarzelde niet en haalde uitstekend uit. 1-1.
Niet veel later was het opnieuw Youssef die BZS bij de hand nam. Op fraaie wijze krulde hij een vrije trap binnen. 1-2. Maar in de fase daarna stortte BZS volledig in. CHC overliep de ploeg uit Beusichem volledig en was nog voor rust zesmaal doeltreffend.

Na de ontluisterende eerste helft was het voor de Beusichemmers in de tweede helft een kwestie van de schade beperken. Damien en Julien kwamen in de ploeg voor Kelvin en Jory. Het spel van BZS was ook in de tweede helft onder de maat. Maar met vereende krachten wist het CHC van het scoren af te houden. Keeper Björn moest toch nog eenmaal vissen, een vrije trap werd over de muur gekruld. 8-2. BZS kreeg nog wat kansjes om het leed wat te verzachten. Maar Lars raakt de lat.

De lijdensweg van de ploeg van trainer Jacob van Zanten zat er na negentig minuten op. De tweede helft bood nog wat perspectief op een verloren middag. Al liet CHC de teugels ook vieren in het tweede bedrijf. Realisme en teleurstelling overheersten dan ook na afloop.

Na de hoopvolle overwinning op DSC betekende dit weer een stap achterwaarts voor BZS. De rivalen onderin pakten wat puntjes en BZS neemt hierdoor opnieuw de laatste plaats in. Op doelsaldo zal BZS de concurrentie niet verslaan, dit moet gebeuren in de directe confrontaties.
Volgende week wacht op eigen veld SV Buren. Een uiterst belangrijk duel. Loopt de grote rivaal uit de Oranjestad weg? Of kan BZS zich oprichten en laten zien dat het thuishoort in de vierde klasse?
De derby van volgende week zal het uitwijzen.