33'
... (schot)

Mannen, 1, 4e klasse E

19 november 2017 14:30

BZS heeft er zeven competitiewedstrijden op moeten wachten. Maar zondag waren daar eindelijk de eerste drie punten van het seizoen. De thuisploeg was beter dan DSC en won met 3-1.

Aanvoerder Jeroen was weer van de partij in het centrum van de defensie. Geflankeerd door de niet geheel fitte Niels. Kelvin stond op zijn vertrouwde rechterkant en Rene vulde de linksbackpositie in.
Jory, Martijn en Damei vormden het middenveld. Voorin ook weinig verrassingen: Tom, Twan en Lars vormden de aanval.

Na een kwartier spelen kwam BZS voor het eerst dreigend door. De altijd ijverige Tom ontfutselde succesvol de bal van de DSC-keeper. Een verdediger kon de openingstreffer ternauwernood voorkomen. BZS was slordig in balbezit maar was wel de betere ploeg. Maar daar had DSC geen boodschap aan: in de 30e minuut viel de 0-1 uit een afgeslagen corner.
Hinderlijk buitenspel van DSC-aanvallers bleek voor de arbiter geen reden om het doelpunt af te keuren.  ,,Ik dacht even; daar gaan we weer’, verklaarde aanvoerder Jeroen na afloop. Maar het liep anders. BZS kwam niet veel later namelijk op gelijke hoogte. Jory slaagde erin om een inworp van Kelvin goed door te koppen. In het druk bemande strafschopgebied zette Lars vervolgens zijn knie doeltreffend tegen de bal. 1-1. BZS drukte door na de gelijkmaker. Na een overtreding op het middenveld nam Tom de vrije trap snel. Lars gaf een lange pass richting het strafschopgebied. Daar was de opgestoomde Kelvin opgedoken, die werd aangetikt en de bal ging terecht op de stip. Damei ontfermde zich over de klus en schoot de pingel onhoudbaar binnen. 2-1. Enkele minuten later klonk het rustsignaal.

Na de thee bleef BZS geconcentreerd spelen. DSC zette wat meer druk naar voren maar de BZS-verdediging wist van geen wijken. In de 55e minuut zat de wedstrijd van Niels er wel op, de altijd strijdbare verdediger moest er met een blessure van af. Mo probeerde het een paar minuten als zijn vervanger maar moest ook geblesseerd de strijd staken. Tonnie betrad vervolgens het veld.
Een van de betere aanvallen van de tweede helft leverde BZS bijna de 3-1 op. Tonnie had een fraai hakje in huis op Damei. Die opende met een lange bal op Lars. De rechtsbuiten vuurde vervolgens wat wild over. Doordat het verschil slechts één doelpunt bedroeg bleef de spanning in de wedstrijd. Maar echt grote kansen wisten de bezoekers niet te creëren. Rond de 70e minuut haalde BZS opnieuw de trekker over. Na een actie verdiende Tonnie een corner. Deze werd goed ingebracht en Lars zette zijn hoofd tegen de bal. Hoewel de kopbal houdbaar leek kreeg de doelverdediger geen grip op de bal. Het betekende de beslissende 3-1. In de slotfase bleef BZS goed op de been. Youssef werd nog ingebracht voor Damei. Waakzaam werd de aansluitingstreffer voorkomen. Na het laatste fluitsignaal heerste opluchting: de eerste overwinning was eindelijk binnen.

Door de overwinning draagt BZS de laatste plaats over aan DSC. Met een aantal van vijf punten kan de ploeg van trainer Jacob van Zanten eindelijk weer een beetje omhoog kijken. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd bij CHC. De week daarop komt Buren op bezoek. De komende weken moet dus blijken of BZS definitief de weg naar boven heeft ingezet.