Mannen, 1, 4e klasse E

29 oktober 2017 14:30

Scheidsrechter

Richard Hoek

Na twee zeer matige wedstrijden op eigen veld heeft BZS weer eens van zich laten spreken.
In een spannende wedstrijd pakte het een punt tegen lijstaanvoerder GVV. Tweemaal knokte de thuisploeg zich terug. En zo eindigde het duel in 2-2.

De wedstrijdbal werd gesponsord door Nicky Dijkhorst en Pupil van de week was Stijn de Koning.

Na weken van ongeduldig toekijken kon aanvoerder Jeroen weer plaatsnemen in de verdedigingslinie. Hij kreeg assistentie van Kelvin, Rene en Niels. Het middenveld bleef met Damei, Martijn en Jory ongewijzigd. Twan, Tom en Lars vormden de voorhoede.

De ongeslagen koploper GVV kwam op bezoek in Beusichem. Een lastig karwei stond de Beusichemse formatie te wachten. Dit werd al na tien minuten duidelijk. Na snel handelen van de GVV-voorhoede werd Björn gepasseerd. 0-1. Nadat Geldermalsen het tempo in het eerste kwartier hoog had gehouden wist BZS het initiatief over te nemen. Het technisch sterke middenveld van de thuisploeg begon te draaien en Jory en Martijn bemoeiden zich steeds meer met de Beusichemse aanvallen.
Dit leverde rond de dertigste minuut de verdiende gelijkmaker op. Martijn combineerde met Lars op rechts en zag oud-BZS doelman Koen Duyx wat ver voor zijn doel staan. Met een heerlijk verfijnde trap verschalkte hij de keeper. 1-1. BZS rook bloed na de treffer en met goed voetbal ontstonden goede mogelijkheden. Na een prima aanval ontving Twan de bal in het strafschopgebied maar zijn poging vloog over. Niet lang daarna toonde de sterk spelende BZS-spits zich opnieuw. Hij legde de bal goed neer voor Lars. Het schot van de aanvaller ging echter rakelings naast. Enkele minuten klonk het rustsignaal.

De onderbreking bleek op het verkeerde moment te vallen voor BZS. Na de thee lukte het de ploeg namelijk niet meer om GVV zo vast te drukken al in de eerste helft. Zonder grote kansen te creëren kwam de koploper wel op een nieuwe voorsprong. Een verdediger verlengde van dichtbij een vrije trap. 1-2. Een tik voor de thuisploeg maar op basis van vechtlust viel een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Na een reeks schoten op het doel van GVV was Twan attent genoeg om de 2-2 hoog in het doel te schieten. Het duel naderde zijn climax en de spanning was voelbaar. De jeugdige arbiter, die vrijwel foutloos floot in het eerste bedrijf, had alle moeite om de steeds harder wordende duels tussen de spelers in de hand te houden. In de slotfase leek GVV er nog even met de drie punten vandoor te gaan. Maar de defensie van BZS wist van geen wijken. Met man en macht werd gestreden voor het punt. Ook een belangrijke rol bleek weggelegd voor doelman Björn, die met goede ingrepen puntverlies voor zijn ploeg voorkwam. Na zo’n 95 minuten spelen klonk het laatste fluitsignaal.

BZS had met name in de eerste helft de kansen om GVV écht pijn te doen maar kon na afloop goed leven met de 2-2 eindstand. Er valt nog veel werk te verzetten om weg te komen van de onderste plaatsen. Maar de ploeg van Jacob van Zanten pakte in ieder geval het tweede puntje van het seizoen. Volgende week wacht de derby met SCR.