... (schot)
80'

Mannen, 1, 4e klasse E

22 oktober 2017 14:30

Het lukt BZS dit seizoen nog niet om te overtuigen. Op bezoek bij de rode lantaarndrager Den Dungen verloor het terecht met 4-2. Door deze nederlaag wipt Den Dungen over BZS heen en draagt zo de laatste plaats aan de Beusichemmers over.
Het team van BZS reisde met een afwisselend gezelschap af richting Den Bosch. Door een misverstand moest Youssef het treffen met Den Dungen aan zich voorbij laten gaan. De rode kaart die Ivan had ontvangen bij RKTVC was op de een of andere manier op zijn naam gezet. Tom en Twan keerden terug van vakanties en oudgediende Robin Huisman maakte zijn opwachting in de verdediging. Jeroen en Tonnie staan nog aan de kant met blessures. A-junioren Niek en Tim completeerden de selectie.

Het was bekend binnen de selectie dat er een uiterst belangrijk treffen op het programma stond.
Aan de start van het duel hing dus veel af. Het werd een droomstart voor de Beusichemmers.
Jory snelde door de defensie en ramde de bal keurig binnenkant paal binnen. 0-1. Na twee minuten op voorsprong, ideaal scenario voor BZS. Maar daarna ging het goed mis. Den Dungen overliep BZS volledig en kansen volgden zich in rap tempo op. Het kwetsbare BZS moest twee treffers toe staan en met een 2-1 achterstand mochten de bezoekers nog niet klagen. Vlak voor rust verdiende BZS via Kelvin nog wel een hoekschop. Tom, die al na dertig minuten in het veld was gekomen voor de zieke Damei, legde de bal bij de eerste paal neer. Daar stond Lars klaar om de bal hoog in het doel te koppen. 2-2. Dit bleek ook de ruststand.

Ondanks een duidelijk relaas van trainer Van Zanten in de rust slaagde BZS er in de tweede helft geen moment in om het eigen spel te spelen. Den Dungen was feller in de duels en wist de vrije man makkelijk te vinden. Matig wegwerken van de BZS-defensie leverde een nieuwe voorsprong op voor Den Dungen. 3-2. BZS ging risico’s nemen om ten minste een punt te behalen maar in de omschakeling maakte de thuisploeg 4-2. BZS probeerde nog wel wat maar tot een treffer leidde dit niet.

Een nieuwe klap voor BZS, dat gehoopt had goede zaken te doen op de ranglijst. Nu bungelt het samen met MEC onderaan de ranglijst, beide ploegen hebben 1 punt. Volgende week wacht het nog ongeslagen GVV uit Geldermalsen op eigen veld.