... (schot)
69'

Mannen, 1, 4e klasse E

15 oktober 2017 14:30

Lang leek BZS op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. Maar op bezoek bij RKTVC werd een 1-3 voorsprong weggegeven. Uiteindelijk mochten de Beusichemmers zich met een 3-3 eindstand nog tevreden prijzen met het behaalde puntje.
Er werd bij de uitwedstrijd in Tiel een beroep gedaan op oproepkracht Julien in de defensie. Deze bestond verder uit Rene, Niels en Kelvin. Martijn, Damei en Jory vormden het middenrif. Voorin was er plaats voor Ivan, Youssef en Lars in de basiself. Vijf O19-junioren namen plaats op de bank: Jeroen, Niek, Tim, Luuk en Bart. Een positieve ontwikkeling voor BZS 1, dat nog meer dan de laatste jaren moet leunen op de eigen jeugd. Tim, Luuk en Bart vielen verdienstelijk in. Tom en Twan waren met vakantie. Tonnie en Jeroen revalideren nog van blessures.

Na drie nederlagen en de pijnlijke 1-10 nederlaag vers in het geheugen was de opdracht voor BZS duidelijk: punten pakken. Toch begon RKTVC feller aan de wedstrijd. In korte tijd verschenen de Tielenaren uiterst gevaarlijk voor het doel van Björn. BZS kreeg na twintig minuten spelen ook een uitstekende kans, maar Lars faalde in kansrijke positie. RKTVC bleef de betere ploeg maar in balbezit was BZS vaak wel meteen dreigend, mede omdat de thuisploeg een zeer offensieve tactiek hanteerde. Na een prima BZS-aanval viel de bal voor de voeten van Niels. De verdediger aarzelde niet en besloot uit te halen van een meter of 28 van het doel. De goede poging bleek de RKTVC-doelman te machtig. 0-1. Kort na de treffer drukte BZS meteen door. Kelvin stoomde op via de rechterkant en leverde een panklare voorzet af op Jory, die kopte bekwaam binnen. 0-2.

Na de tweede treffer zocht RKTVC nog nadrukkelijker de aanval. En met succes. Na twee schoten op lat en paal was het rond de 30e minuut dan toch raak. 1-2. Maar BZS toonde zich kort voor rust nogmaals uiterst efficiënt voor het vijandelijke doel. Gelegenheidsspits Youssef kopte een uitstekende voorzet van Damei laag in de hoek. 1-3. Dit bleek ook de ruststand.

BZS ging met vertrouwen de tweede helft in, klaar om de opgebouwde voorsprong te verdedigen. Maar een paar minuten na de spelhervatting liep het tegen een grote domper aan. Na een mislukte actie schold Ivan met woorden die in de ogen van de scheids niet door de beugel konden. Het leverde hem een rode kaart op. De scheidsrechter liet zich vervolgens enigszins beïnvloeden door het ietwat intimiderende Tielse publiek en deelde ook nog prenten uit aan Martijn en Kelvin. Ook hoofdtrainer Van Zanten moest eraan geloven en werd door de arbiter uit zijn functie ontheven. Assistent Alex nam de honneurs vanaf dat moment waar vanuit het coach vak.

De wedstrijd ging uiteraard gewoon door en het krachtsverschil was met tien tegen elf gigantisch te noemen. De thuisploeg schakelde tactisch slim en drukte BZS volledig terug op eigen helft. Kans op kans ontstond en in de 60e minuut viel de 2-3. In de zeventigste volgde de 3-3. Het leek mis te gaan voor de Beusichemmers maar door hartstochtelijk verdedigen, het nodige geluk en uitstekende reddingen van Björn overleefde BZS.

Gemengde gevoelens heersten na afloop. De ‘wat als’ scenario’s passeerden meerdere malen de revue. Feit is dat BZS weg is van de laatste plaats, het staat deze af aan Den Dungen. Deze ploeg is volgende week ook de tegenstander. Met frisse moed gaan de Beusichemmers dan opnieuw jagen op de eerste driepunter.