... (schot)
82'

Mannen, 1, 4e klasse E

1 oktober 2017 14:30

Voorafgaand aan het duel was het voor trainer Jacob van Zanten puzzelen met de opstelling. Uiteindelijk nam aanvaller Tom de positie van linksback in. Hij kreeg in de defensie gezelschap van Rene, Niels en Kelvin. Het middenveld bestond uit Jory, Martijn en Damei. Youssef, Twan en Lars vormden de aanvalslinie.

Theole liet er in de openingsfase geen gras over groeien. Veelvuldig werd de aanval gezocht en het was een klein wonder dat doelman Björn na twintig minuten nog geen tegentreffer om de oren had gekregen. Wanneer BZS kans zag om op de helft van de Tielenaren te spelen, werd het wel direct dreigend. Na een fraaie aanval kreeg Jory een goede kans maar hij vergat af te drukken. Een paar minuten later had BZS meer succes. De defensie van Theole kreeg de bal niet lekker weg en de bal viel voor de voeten van Lars. Die aarzelde niet en zette zijn linkerbeen doeltreffend tegen de bal. 0-1.
Na de treffer liet BZS de bal vlot rondgaan op de helft van Theole. Voorin vormde Twan een betrouwbaar aanspeelpunt en de dreiging vanuit het middenveld nam toe. Na een overtreding op Jory kreeg BZS een vrije trap op de helft van de thuisploeg. Damei had een goede trap in huis en bij de tweede paal stond Lars klaar om de bal binnen te koppen. 0-2.

Theole liet het er niet bij zitten en oefende veel druk uit op de defensie van BZS. Onverschrokken gingen Niels en Rene duels aan met de spits van Theole, een beer van een vent. Aan de zijkanten denderde Kelvin weer ouderwets heen en weer, bovendien vulde Tom de linksbackpositie uitstekend in. Toch viel de aansluitingstreffer. Na een fraai schot van een Theole-aanvaller was de bal duidelijk achter de lijn, dit was de scheids ontgaan en dus leek de treffer niet door te gaan. Na wat verwarring en overleg werd het doelpunt alsnog goedgekeurd. Ruststand: 1-2.

Na rust wist BZS dat Theole zou gaan komen. Er vielen dan ook ruimtes. Na goed doorgaan van Twan leek de spits te gaan scoren maar hij was te gehaast en mikte naast. De druk van de thuisploeg bleef hoog en uiteindelijk moest BZS de 2-2 toestaan. BZS bleef hard werken en knokken voor een punt maar tien minuten voor tijd viel de 3-2.

Een nieuwe nederlaag voor BZS. Toch heerste na afloop een ander gevoel na de wanvertoning van vorige week tegen Beesd. Op deze voet kunnen de Beusichemmers verder, de eerste punten kunnen dan ook niet lang meer uitblijven.