... (schot)
83'

Mannen, 1, Groep 2 68

17 september 2017 14:00

BZS 1 heeft de bekerpoule teleurstellend afgesloten. Zoelen bleek met 4-2 te sterk voor de Beusichemmers. Het wisselvallige BZS weet dat het volgende week in de eerste competitiewedstrijd tegen Beesd een stuk beter voor de dag moet komen.

Voorafgaan aan het treffen in Zoelen wist BZS al dat het niet verder zou bekeren. Het ongeslagen Haaften was eerder al met 3-0 te sterk voor de blauw-gelen. Wel werd er gewonnen van Rhelico (3-2).

Met de van vakantie teruggekeerde Kelvin in de basis en een verder vrij vertrouwde basiself trok BZS ten strijde. BZS raakt steeds meer compleet maar moet het nog doen zonder aanvoerder Jeroen, Damei (geblesseerd) Mo (geblesseerd) en Martijn (vakantie).

Na een fletse start keek BZS al na 10 minuten tegen een achterstand aan na een foutieve pass van verdediging naar middenveld. Het duurde erg lang voordat BZS erin slaagde om de bal vlot rond te laten gaan, SCZ bleef verdedigend eenvoudig op de been. De gelijkmaker viel dan ook vrijwel uit het niets. Tom zette goed door en Twan slaagde er in om al vallend de bal in de hoek te prikken. 1-1. BZS trachtte door te drukken. Tom was erg dichtbij maar zijn uitstekende inzet strandde op de paal.

Na rust speelde BZS na rust zijn beste voetbal. SCZ werd onder druk gezet en de mogelijkheden volgden elkaar in rap tempo op. Met een fraaie knal bracht middenvelder Jory de Beusichemmers langszij. 1-2. Net op het moment dat BZS verder leek uit te lopen, viel de gelijkmaker. Doelman Bram, die na rust binnen de lijnen was gekomen voor Björn, zag een afstandsschot binnen dwarrelen. Na de gelijkmaker van Zoelen liet BZS de teugels vieren, duels werden veelal verloren en Zoelen rook dat er wat te halen viel. De 3-2 viel dan ook snel. Tonnie kreeg vanaf de penaltystip nog een kans op de 3-3, maar hij stuitte op de doelman. BZS was het helemaal kwijt in de tweede helft en zag Zoelen uitlopen naar 4-2. Dit bleek ook de eindstand.

Een harde tik voor BZS, zo een week voor de competitiestart. Volgende week zondag moet er thuis tegen Beesd op een andere manier als team geopereerd worden voor een beter resultaat. Werk aan de winkel dus deze week op het trainingsveld aan de Wielstraat!