Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 03

Datum

18 februari 2017 11:30

Accommodatie

Onbekend

Lekker weer, goede zin. Alle ingredienten voor een fijne start van de tweede helft van het seizoen van meiden onder 13. Het was te zien dat iedereen zin had in een partij tegen DSC dat in december nog net boven BZS was geeindigd in de competitie. Een gelijkwaardige tegenstander dus met stevige verdedigers en compact goed combinerend spel. Daar moesten wij strijdlust en snelheid tegenin brengen. Het spel breed houden en op de snelheid van Floor en Josefien rekenen. Dat lukte een keer of tien, maar met een doelpunt is dat rendement te laag. Het gaat goed tot de 16 meter, maar in de eindpass en afwerking kan het slimmer en dodelijker. We rekenden ook op afstandschoten van Lisanne maar met veel meiden achter de bal had DSC vaak genoeg blokkers.
Het is duidelijk te zien dat BZS meiden stappen zetten. Er wordt eerder gecombineerd en over meer schijven. Voor een eerste wedstrijd was het prima. Als we dat nog iet slimmer doen kun je het een tegenstander heel lastig maken. Slim verdedigen is ook zoiets. Op het middenveld zag Hannah in de eerste helft steeds vroeg het gevaar en stapte goed in. Daarmee zet je gelijk druk, neem je over en kun je sneller de spitsen bereiken. Prima. De eerste helft bleef 0-0, ook doordat Kyra ons goed redde 2x. In 52e minuut kwam BZS voor door een knappe goal van Floor. Het was een fase waarin BZS de baas was op het middenveld. Een doelpunt met overtuiging van Floor, goed op rechts doorgebroken en afgewerkt. Jammer dat daarna een moment van slapte de gelijkmaker bracht. Een ingooi van BZS was iets te risicovol. DSC nam over en niemand greep op tijd in in het eigen strafschopgebied. Een mooie goal overigens. Daarna werden de mouwen opgestroopt. Met een actieve Roos en Linda en Floor die meeverdedigde kon DSC niet meer gevaarlijk worden. Iedereen kon wel leven met het punt, op zo'n mooi dag in februari