1 - 5

BZS JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse D24

13 februari 2016 8:30

Omdat er om 08:30 in Giessenburg gespeeld moest worden tegen Peursum D1 betekende dit dat er om 07:15 verzameld moest worden….. Beetje vroeg!

Daar aangekomen werd het veld betreed om aan de warming-up te beginnen. Vol verbazing werd er naar het veld gekeken. Hoe kon het dat dit keihard bevroren veld, en ook niet vlak, goedgekeurd was? Na overleg met de trainers van Peursum en de scheidsrechter die ook vonden dat het niet veilig was werd de consul van Peursum geraadpleegd. Deze stelde dat het veld was goedgekeurd volgens de normen van de KNVB. Maar als we het wilden afgelasten dat hij er open voor stond. Duivels dilemma. Je staat al op het veld na een lange rit en je weet dat de wedstrijd dan weer opnieuw wordt ingelast om 08:30…. Er werd afgesproken om toch maar gewoon te starten.

Toch even wat afspraakjes gemaakt in de verdediging dat we toch maar de lange bal gaan hanteren omdat met dit veld er geen risico achterin genomen mocht worden. Het was al vrij snel duidelijk dat Peursum met 2 spitsen speelde waardoor Jonas Blaauw doorschoof naar het middenveld.

BZS D1 kwam goed uit de startblokken en al snel bleek dat wij beter met de omstandigheden konden omgaan dan Peursum. In de 4e minuut kon Mika Zorge aanleggen voor een corner. Het leek in eerste instantie dat de zeer goed genomen corner door Jesse Krabbers ingekopt zou worden maar hij ging onder de bal door. Gelukkig was Loris Baauw scherp en kon hij nog net zijn hak tegen de bal zetten. (Hij stond met zijn rug naar het doel) 0-1!

BZS bleef de bovenliggende partij alleen werd dat nog niet omgezet in kansen op Niels de Rek na. Na een goede combinatie kwam hij alleen voor de keeper van Peursum maar precies op het moment dat hij wilde inschieten stuiterde de bal op. Volledig te wijten aan de omstandigheden.

Er was een goede kans voor Peursum maar Nieck Arendsen gooide zich met gevaar voor eigen leven voor de bal om het schot te blokken.

In de 28ste minuut kwam Loris op links in balbezit. Hij speelde zijn directe tegenstander uit en probeerde de bal in de verre hoek te schuiven. De keeper bracht redding voor Peursum maar Joshua de Jongh was er als de kippen bij om de losgelaten bal binnen te tikken. 0-2

In de 29ste minuut …….Mika, die sowieso een fantastische pot op de mat legde, brak door op rechts nadat hij 4 tegenstanders had uitgespeeld. Hij paste de bal loepzuiver op Loris die  hem alleen maar hoefde in te tikken. 0-3!

In de rust konden de trainers alleen maar positief zijn.

2 minuten na de rust probeerde de rechtshalf van Peursum het met een afstandsschot. Een klein slippertje van Joost Rutten en het was 1-3. Dit was jammer want Joost speelde voor de rest een puike partij.

In de 51ste minuut brak Alwin Hoogendoorn door op links hij zag Ties Voragen vrij staan op de 5 meter en speelde hem strak aan. Helaas voor Ties kon een verdediger van Peursum nog voor hem komen. Gelukkig voor BZS betekende dit een eigen doelpunt. 1-4!

In de 57ste minuut lieten Tako ter Haar en Niels zien hoe je met z’n 2-en een hele verdediging inclusief keeper aan flarden kan spelen middels een driedubbele 1-2! Eigenlijk wilde Tako het laatste tikje geven maar wederom door een polletje schoot hij finaal over de bal heen. Maar niet getreurd, de bal rolde alsnog een doel in dus doelpunt voor Niels. 1-5!

Mannen ondanks de omstandigheden fantastisch gespeeld en eenieder haalde een dikke voldoende. Ga zo door!