Datum

4 oktober 2015

Accommodatie

Onbekend

BZS heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Zondag werd er thuis met 0-2 verloren van Rhelico, BZS bracht te weinig om aanspraak te maken op de overwinning.

Opstelling BZS: Björn, Kelvin, Jeroen, Joey, Jermain, René, Martijn, Youssef, Jasper, Erik en Robin.

Jordy Kok heeft naar aanleiding van zijn rode kaart van vorige week een schikkingsvoorstel gekregen van de KNVB. De KNVB wil Jordy 7 duels schorsen voor zijn overtreding, BZS is in beroep gegaan tegen deze hoge straf. Erik nam de plek van Jordy in de spits over.

In de voorbereiding had BZS er al rekening mee gehouden, dit zou een potje vechtvoetbal gaan worden. De thuisploeg kwam prima uit de startblokken en domineerde in de beginfase. Met Erik als nuttig aanspeelpunt in de spits kreeg Youssef twee goed schotkansen, een doeplunt bleef uit. Al snel werd duidelijk dat Rhelico geen gas terug nam in de duels, diverse BZS-spelers werd slachtoffer van het harde fysieke spel van de bezoekers. De scheidsrechter wilde zijn kaarten echter liever op zak houden. Naarmate de eerste helft vorderde zakte BZS wat in, Rhelico was een aantal keer dreigend via de counter. Erik kreeg nog wat kansjes en ook Jermain probeerde het een aantal keer. De bezoekers raakten aan de andere kant de lat en Björn moest een aantal keer ingrijpen. Voor de rust deelde de scheidsrechter nog wat kaarten uit, het deed weinig af aan de score, die bleef staan op 0-0.

Ruststand: 0-0

In de tweede helft begon Rhelico scherper dan BZS. Het leverde de bezoekers in de 53e minuut een treffer op, een voorzet vanaf de zijkant viel op het hoofd van een van de spits van Rhelico. 0-1. BZS probeerde het net zoals in de eerste helft voetballend op te lossen, er ging nu alleen veel meer mis. Rhelico profiteerde snel en maakte 0-2. Een voorzet viel wederom goed voor Rhelico en de spits kon intikken. BZS probeerde daarna de draad weer op te pakken, er kwamen enkele kansjes. Maar ook uit de vele corners en vrije trappen kon BZS niet gevaarlijk worden. In de slotfase bevond de bal zich voornamelijk op de helft van Rhelico, invallers Tom, Julien en Lars waren inmiddels ingebracht. Nadat Lars al een riante kopkans had gemist slaagde Julien er in de 87e minuut wél in om raak te koppen. 1-2. De aansluitingstreffer leek echter net te laat te vallen. BZS kreeg nog een grote kans, vlakbij de zestien kreeg het een vrije trap. Robin slaagde er echter niet om gevaarlijk te worden. Na nog enkele minuten blessuretijd floot de scheids af.

Een teleurstellend resultaat voor BZS dat het moest afleggen tegen Rhelico. Zeker voetballend gezien was BZS beter maar Rhelico was scherper en effectiever. Veel concurrenten speelden gelijk, BZS staat op een zesde plaats maar als het naar boven wil kijken zal het veel beter moeten volgende week tegen Teisterbanders.