0 - 3

BZS MO13-1

Meisjes onder 13, MO13-1, Groep 2 14

3 september 2016 9:45

De stap naar een groot veld bevalt de meiden van de MO13 voorlopig heel goed. Wat een fijne overwinning was dat zaterdag in Rosmalen tegen OJC Rosmalen MO13-3.  (0-3) En wat een verrassing is Floor, vorig jaar nog keeper, nu een snelle spits met veel dreiging. Floor kon wel acht keer doorbreken in de verdediging van OJC. Het afmaken lukte nog niet, maar het bracht de tegenstander wel aan het wankelen. Bovendien kon Lysanne de 2-0 intikken nadat zo’n gevaarlijke uitbraak van Floor eerst nog werd gekeerd door de keeper.

De 1-0 voor BZS kwam van de voet van Eva, ook al een prima goal waar de nodige organisatie en samenspel achter zat met Floor. Voorin werd goed gecombineerd met flitsende 1-2 tjes. Dat kon ook omdat met Floor, Josefien en Eva veel werd vrijgelopen over de zijkanten.

Wat ook goed hielp was het nuttige storen van de opbouw in het middenveld. Ilona, Donna, Josephine en ook Sabine moeten duels winnen om het overwicht te behouden op het middenveld. Dat lukte meestal goed. Prima gedaan ook. En Kyra moest scherp zijn voor als de bal toch eens haar kant op kwam. Prima hoor.

Maar met de voorhoede hebben we het nog niet allemaal benoemd. Achterin was Maud een kei, net als Jamie en Hannah trouwens die een half jaar geen wedstrijd speelde, maar nu veel duels won. Tessa greep ook een paar keer goed in. Ook Lysanne voelde aan dat ze de verdediging een handje moest helpen. Dat hield ons de eerste helft op de been. In de tweede helft was de beloning voor Lysanne compleet. Ze passeerde op slinkse wijze de keeper. Echt een mooie goal hoor. Een lekkere start in de beker.