40'
50'

Onder 13, JO13-1, Groep 5 32

3 september 2016 10:45

De eerste wedstrijd in de bekercompetitie moest er aangetreden worden tegen Theole JO13-2. Menig speler van de tegenstander waren geen onbekenden voor het merendeel wat in BZS JO13-1 zit. Zij kennen nog de tegenstanders uit de periode dat ze nog in de E1 zaten. Wedstrijden die destijds er nogal hard aan toe gingen.

In de warming-up was het twijfelachtig of Joost Rutten de wedstrijd als keeper kon aanvangen. Hij had thuis een gekneusde teen opgelopen. Voor de zekerheid Jesper Kuijlaars vanuit de JO11-1 maar als wissel op de bank gezet.

BZS begon de wedstrijd nogal bescheiden. Niet dat Theole een overwicht had maar echt grote kansen werden aan beide kanten niet echt gecreëerd op één na. Een verdediger van Theole schoof de bal zo in de voeten van Cas Uyt de Haag die daardoor alleen op de keeper afging. Cas probeerde de bal in de verre hoek te schieten maar de keeper redde uitstekend.

Ongeveer halverwege de 1e helft brak Theole op rechts door. De voorzet werd door Jonas maar licht op het hoofd geraakt. De ongelukkige Dirk Immink die daarachter stond had dat niet verwacht en kreeg de bal op de borst waarna de bal in eigen doel rolde. 0-1 voor Theole.

Joost moest op dat moment vervangen worden door Jesper.

Vanaf dat moment begreep BZS dat er een tandje bijgezet moest worden wat resulteerde in een overwicht in het spel.

Guus Immink speelde op rechts 2 spelers uit en gaf een lage voorzet. Geen van de 2 verdedigers van Theole reageerde op de voorzet. Helaas deden Jesse Krabbers en Cas dat ook niet waardoor er een grote mogelijkheid verloren ging.

Op een bepaald moment mocht Cas een corner nemen vanaf links. Niemand reageerde op de scherpe voorzet. Geen van de BZS-spelers nam het initiatief om iets met deze corner te doen. Eén van de spelers van Theole gaf nog wel een nieuwe corner weg.

Waarschijnlijk waren deze 2 momenten het signaal voor Jesse dat je als spits zijnde wel iets moet doen om in scoringspositie te komen.

Cas mocht dus opnieuw een corner nemen. Jesse kwam nu uitstekend bij de eerste paal voor zijn man en volleerde de bal in de korte hoek. 1-1

Niet lang daarna kwam Jesse in balbezit op het middenveld. Met een uitstekende steekbal zette hij Mika Zorge alleen voor de keeper. Mika stifte de bal koel over de keeper. 2-1 wat ook de ruststand was.

In de 2e helft werd de lijn van het einde van de 1e helft doorgezet. In echte problemen kwam BZS niet echt en laatste man Ties Voragen had zijn verdediging goed op orde.

Halverwege de 2e helft brak Jesse na een solo door en punterde de bal langs de keeper van Theole. 3-1.

Hierna brak Mika nog een keer door maar in plaats voor eigen succes te gaan gaf hij een pass op Joshua de Jongh. Helaas iets te scherp en Joshua kon er niet bij.

Ook werd Cas nog alleen voor de keeper gezet maar de grensrechter van Theole stak hoogst twijfelachtig de vlag omhoog. Overigens voor mij niet twijfelachtig. Het was op zeker geen buitenspel. Wellicht liep misschien Joshua in buitenspelpositie maar daar ging de bal niet naar toe.

Zo’n 10 minuten voor het einde mocht Theole een corner nemen vanaf links. De voorzet ging misschien wel tussen 10 spelers door voordat hij op het been van Brent van Wijk belandde. Ook deze bal rolde het eigen doel in. Nu hadden we 5 keer gescoord en stond het slechts 3-2.

Dit was tevens de eindstand.

Normaliter zou je denken dat ik Jesse Krabbers met 2 doelpunten en een assist als “Man of the Match” zou uitkiezen. Maar dat doe ik niet. Er ging bij Jesse ook wel dingen fout. Iemand die wel alles goed deed was Tako ter Haar. Als back won hij echt alle duels en speelde ook alle ballen naar een BZS-er. Een foutloze wedstrijd voor Tako!