BZS JO11-1 speelt fantastisch, echter laat helaas de punten aan koploper IFC JO11-1

IFC JO11-1

4 - 3

BZS JO11-1

... (schot)
3'
... (schot)
9'
... (schot)
11'
21'
27'
Assist: Youri Mol
... (afstandschot)
37'
39'

Hoofdklasse 4

4 mei 2019 10:15

Scheidsrechter

M. (Mitchell) den Ridder

Opstelling BZS JO11-1

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen IFC JO11-1 voor de boys van BZS JO11-1 op het programma. Sten (g) is nog steeds geblesseerd en Silas is met vakantie. Trainer Martin is er vandaag ook helaas wegens drukke werkzaamheden niet bij. Trainer Henrico staat er vandaag alleen voor. Met de weersvoorspellingen in het achterhoofd, worden de dakkoffers en ski’s ingeladen om de reis naar Henrik-Ido-Ambacht aan te vangen met het tevens uitgedunde supporterslegioen. Onderweg was er jammer genoeg nog wat hinder voor de witte Zweedse tornado, maar ook dat kwam na enkele minuten rust uiteindelijk goed en kwam iedereen ruimschoots op tijd aan.

Om 10.15 uur fluit de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. BZS JO11-1 trapt af en al vrij snel is het de bal weer kwijt, IFC JO11-1 start ook voorzichtig en zo verlopen de 1e paar minuten van de wedstrijd, het spel golft op het middenveld wat op en neer. In de 3e minuut een actie van de rechtsbuiten van IFC JO11-1 en hij schiet vanaf de rechterkant de bal onhoudbaar in de verre rechterhoek keeper Louis, 1-0. BZS JO11-1 tracht het heft in handen te nemen en al combinerend komen ze er een aantal keren aardig goed door de verdediging van IFC JO11-1. In de 7e minuut weet de prima mee opgekomen Youri vanaf een meter of 15 onbedaarlijk hard het aluminium boven de keeper van IFC JO11-1 te raken. De weer naar beneden stuitende bal, kwam helaas voor BZS JO11-1 aan de verkeerde kant van de doellijn weer in het veld. Toch is het IFC JO11-1 die in de 9e minuut de 2-0 aan laat tekenen. In de 11e minuut krijgt IFC JO11-1 een corner te nemen en deze wordt goed afgerond door een vrijstaande speler, 3-0. Dit is toch wel behoorlijk frustrerend, BZS JO11-1 voetbalt zelf behoorlijk, echter kijkt al wel tegen een schier onoverbrugbare achterstand aan. De time-out wordt aangegrepen door Henrico om de spelers tactisch nog eens goed neer te zetten en te hameren op het beter combineren. In de 16e minuut direct een prima kans voor de mee opgekomen Tim, zijn schot verdwijnt helaas via een been van een tegenstander net naast. In de 17e en de 18e minuut, weet Joep met een 2-tal afstandsschoten, welke beiden net rechts naast het doel gaan, de keeper van IFC JO11-1  bijna te passeren. In de 19e minuut weer een schot van Joep, deze verdwijnt rechts net naast het doel. Om gek van te worden, wat een kansen en wat spelen de boys van BZS JO11-1 in deze fase goed combinatievoetbal. In de 20e minuut doet weer Joep het dunnetjes over, echter dan wat ruimer naast aan de linkerkant van het doel. In de 21e minuut heeft het verbeten aanvallen dan toch eindelijk resultaat voor BZS JO11-1. Joep weet met een prima actie de vrijlopende Rogier diep aan te spelen en deze schiet de bal bekeken en onhoudbaar achter de uitkomende keeper van IFC JO11-1 in de verre linkerhoek, 3-1. BZS JO11-1 heeft de smaak te pakken en blijft maar aanvallen. In de 27e minuut valt de terechte aansluitingstreffer. De mee opgekomen Youri weet de vrijlopende Joep aan te spelen, deze draalt niet en knalt de 3-2 binnen. In de 29e minuut weer een kans voor Joep, weer net rechts naast het doel van IFC JO11-1. Het laatste fluitsignaal voor de rust, betekent voor de weergoden blijkbaar tevens het sein om hagel met enorme hoeveelheden uit de hemel te laten komen, kan er ook nog wel bij. We laten ons daardoor niet kisten.

In de 2e helft blijft BZS JO11-1 maar aanvallen en zijn er meer dan voldoende kansen en mogelijkheden. In de 32e minuut een schot van Rogier, net naast de linkerkant van het doel. In de 33e minuut een knal op doel van Rogier en ook nu weer weet de keeper van IFC JO11-1 de bal te pareren. Man man man, om gek van te worden. Gelukkig hadden we de hartslagmeters thuis gelaten, want dit is niet goed voor de hartslag van het supporterslegioen. In de 34e minuut een prima combinatie tussen Joep en Rogier, gevolgd door een printduel tussen Rogier en een 2-tal verdedigers van IFC JO11-1. De uitkomende keeper van IFC JO11-1 kan de nog net de met zijn tenen geraakte bal van Rogier, helaas ook nu weer geen doelpunt voor BZS JO11-1. De uittrap van de keeper van IFC JO11-1 wordt direct weer opgepikt door BZS JO11-1 en vervolgens is het Joep die de bal weer net naast de linkerkant van het doel schiet. Een minuut later krijgt Rogier weer een kans, echter ook deze weet de keeper van IFC JO11-1 weer te keren. Helaas gaat de aloude voetbalwet ook nu weer op (wanneer je zelf niet weet te scoren, dan….) en weet IFC JO11-1 in de 37e minuut te scoren. BZS JO11-1 kreeg de bal niet goed weggewerkt en toen de bal plotseling onverwachts voor de voeten van een speler van IFC JO11-1 kwam, haalde deze maar in 1 keer uit, 4-2. Hoewel het bijna niet kan, gooit BZS JO11-1 er aanvallend nog een schepje bovenop en hoewel het combinerend er wat minder doorheen kwam, bleven beide teams er een mooie en spannende wedstrijd van maken. Aanvoerder Seth gaat mee naar voren en weet de wederom vrijstaande Joep in de diepte aan te spelen, Joep weet wel raad met dit buitenkansje en schiet de verdiende 4-3 in de 39e minuut binnen. BZS JO11-1 en IFC JO11-1 blijven beiden zoeken naar meer doelpunten en de spanning neemt steeds meer toe. Beide keepers weten zich diverse keren te onderscheiden met prima reddingen. De laatste kans is voor BZS JO11-1 in de 59e minuut. De inmiddels rechtsbuiten lopende Seth speelt enkele tegenstanders uit en in plaats zelf vanaf een meter of 15 op het doel te schieten en de genadeklap uit te delen, speelt hij de redelijk vrijstaande Stijn aan. Het schot van Stijn mist net de kracht en de precisie, waardoor de keeper de bal nog op kan raken en ook deze kans weer niet tot doelpunt gepromoveerd wordt. In de 60e minuut fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en laat BZS JO11-1 de tegenstander IFC JO11-1 de punten thuishouden.

Na de wedstrijd blijkt dat IFC JO11-1, mede door dit resultaat, de koppositie over heeft genomen. Wat kan BZS JO11-1 trots zijn op de gespeelde wedstrijd. Alles zat erin en de zoals altijd onpartijdige verslaggever ;-) heeft samen met trainer Henrico en het supporterslegioen genoten van jullie. Wat een strijd, wat een inzet en wat een passie en bovenal: wat een krankzinnige hoeveelheid kansen gecreëerd!! Wanneer jullie zo voetballen, laten jullie zien om voor niemand in deze competitie onder te hoeven doen.

Volgende week weer een thuiswedstrijd voor de boys van BZS JO11-1 en dan tegen Unitas JO11-1, hopelijk kan deze verzet worden naar vroeg in de ochtend, want de rest van de dag is het vrij vol.