25 mei 2019 8:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling BZS JO11-1

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor BZS JO11-1 en wel tegen LRC uit Leerdam. Hoewel het dit voorjaar in de hoofdklasse de tegenstander is die het meest dichtbij Beusichem ligt, betekent om 08.30 uur uitspelen wel dat we om 07.20 uur aanwezig moeten zijn bij BZS. De overkill om met 6 auto’s op weg te gaan naar Leerdam, bleek uiteindelijk een goede keus, maar dat komt later. De heenreis duurde wat langer dan gepland en verwacht, want de toeristische route stond blijkbaar ingesteld richting de glasstad. De warming-up werd niet altijd even geconcentreerd afgewerkt en dat deed de technische staf en het supporterslegioen het ergste vrezen, want dat resulteert meestal in een nederlaag.

Om 08.29 uur fluit de scheidsrechter van dienst voor de start van de wedstrijd. BZS JO11-1 begint furieus aan de wedstrijd en wil zich vanaf het begin af aan laten gelden tegen een tegenstander welke 3 plaatsen boven BZS JO11-1 terug te vinden is op de ranglijst.

In de 2e minuut de 1e goede kans voor BZS JO11-1, Sven krijgt de bal aan de rechterkant en schiet de bal vanaf een meter of 20 op doel recht in de handen van de keeper. Tussentijds wordt met spoed Jolanda naar de BZS kantine geroep, vanwege het ontbreken van de bardienst. (Jolanda ontzettend bedankt voor je hulp en inzet, Henk-Jan, Wendela en Sasja bedankt voor het tijdelijk waarnemen van de bardienst). In de 4e minuut krijgt BZS JO11-1 de 1e corner te nemen. De bal wordt prima voorgegeven en in de kluts schiet Seth op doel, helaas krijgt de keeper de bal tegen zijn vuisten en de bal belandt wederom voor de voeten van Seth. Ook de 2e keer ranselt de keeper van LRC JO11-1 de bal uit het doel en zijn de kan LRC JO11-1 uitverdedigen. Dit gebeurt niet heel secuur, want BZS JO11-1 pakt de bal op de eigen helft van LRC JO11-1 reeds weer af en stormt weer op het doel van LRC JO11-1 af. Wederom kan de verdediging van LRC JO11-1 er ternauwernood een hoekschop van maken. Rogier zet zich achter de bal en krult de bal in 1 keer bijna in het doel. De bal spat op de buitenkant van de rechterkruising en er volgt een doeltrap. Uit de counter die volgt weet LRC JO11-1 een prima kans te creëren, echter keeper en sta-in-de-weg Louis weet de bal voor de voeten van de inkomende spits van LRC JO11-1 weg te lukken en dus een prima redding te realiseren. BZS JO11-1 pakt de draad weer op en kiest weer de aanval over de linkerkant. Op de hoek van het “zestienmetergebied” volgt er een overtreding op Seth en hij neemt zelf de toegekende vrije trap met links en geeft goed en hoog voor. Bij de verre 2e paal kopte Sten (g) de bal net naast de paal. In de 8e minuut een prima kans voor Joep die door Sven vrij voor de keeper werd gezet, helaas ook nu weer redde de keeper van LRC JO11-1. In de 9e minuut een zeer rommelige kluts situatie voor het doel van BZS JO11-1, waarbij keeper Louis binnen 10 seconden met een 2-tal broodnodige  reddingen de stand op 0-0 weet te houden. Vanuit de doeltrap die volgt wordt Joep diep aangespeeld, echter ook nu weer een redding van de keeper van LRC JO11-1. Dan breekt de 11e minuut aan en wordt eindelijk een gaatje gevonden in de Leerdamse stadsmuur. Na een prima actie van Joep, die met 1 beweging 2 man te kijk zet en de bal op de inkomende Rogier speelt. Deze twijfelt niet en schiet de bal onhoudbaar tegen het net, 0-1 voor BZS JO11-1. In de 13 minuut schuift laatste man Youri zeer goed mee op naar voren, uiteindelijk ziet hij zijn schot over het doel heengaan. Het spel speelt zich daarna veelal af op het middenveld en beide ploegen weten geen mogelijkheden te creëren. In de 22e minuut weet Joep zich weer eens goed vrij te spelen en wanneer Joep in vorm is staat er geen maat op. En dat blijkt, hij ramt vanaf een meter of 20 met een vlammend schot via de onderkant van de lat de 0-2 binnen. Het zal tot de 27e minuut duren voordat BZS JO11-1 weer van zich zal doen laten spreken. Nu is het Stijn die met een prima dieptepass de sprintende Joep weet aan te spelen, deze twijfelt niet en schiet de bal beheerst langs de uitkomende keeper van LRC JO11-1, 0-3. In de 28e minuut is het de mee opgekomen Sten (k) die vanaf een meter of 20 de keeper van LRC JO11-1 dwingt tot een uiterste krachtsinspanning en helaas voor BZS JO11-1 redt ook nu de keeper van LRC JO11-1 weer. In de 29e minuut krijgt BZS JO11-1 een corner te nemen en legt Rogier de bal panklaar op de vrijgekomen Sten (k), deze kopt prima in, echter ook nu weer is het de keeper van LRC JO11-1 die de bal uit zijn doel weet te ranselen. In de 30e minuut een aanval over de rechterkant van LRC JO11-1. De voorzet c.q. schot belandt op de rechterpaal en via de paal komt hij recht voor het doel, waarbij LRC JO11-1 wel raad weet met dit kansje en ze schieten de bal dan ook binnen, 1-3. Het supporterslegioen maakte zich al op om in de rust een kop koffie te pakken, echter daar bleek de werkelijk uitstekende fluitende scheidsrechter geen boodschap aan te hebben. Vermoedelijk was 35 minuten aan de beste man doorgegeven, dus die minuten werden ook netjes volgemaakt. Echter het bleef bij 1-3 en mogelijkheden waren er tot aan de rust niet meer te noteren, aan beide kanten.

Na de rust zag je al wat concentratieverlies bij de boys van BZS JO11-1 en binnen het supporterslegioen ging al het geroezemoes, “het zal toch niet?” In de 1e minuten na de rust viel het nog wel mee en werden er wat speldenprikjes naar beide kanten uitgedeeld. In de 37ee minuut een corner voor BZS JO11-1 via Rogier. Hij geeft de bal prima voor en de vrijstaande Youri schiet de bal via een been van de tegenstander net naast. De corner die volgt is een prooi voor LRC JO11-1 en ze komen er via de linkerkant uit. BZS JO11-1 verdedigd niet goed en de bal wordt van dichtbij binnen geschoten in de 40e minuut, 2-3. In de 42e minuut is het Joep die na een doeltrap prima diepgaat, echter ook nu is de keeper van LRC JO11-1 weer de winnaar en wederom redt hij met een prima save. De 45e minuut is een herhaling van de 42 minuut en ook nu weer wordt er niet goed verdedigd, waardoor LRC JO11-1 de 3-3 gelijkmaker aan kan laten tekenen. In de 47e minuut komt BZS JO11-1 er goed uit en weet Joep de diepgaande Sven over de rechterkant aan te spelen in de diepte, helaas gaat het schot van Sven net over. In de 48e minuut is het toch weer BZS JO11-1 die een voorsprong weet te nemen. Aanvoerder Seth weet na een prima een-twee met Joep, laatstgenoemde prima aan te spelen, Joep bedenkt zich geen moment en neemt ook nu weer zeer hard de bal op zijn badslipper en de bal gaat hoog boven de keeper tegen de touwen, 3-4. Had ik al gezegd dat we vandaag een werkelijk uitstekend fluitende scheidsrechter hebben? Meerdere charges van de nummer 6 van LRC JO11-1 zijn gepasseerd, diverse ellebogen hebben de boys van BZS JO11-1 gelaten ondergaan, echter een laatste stevige overtreding aan de zijlijn van hem gevolgd door commentaar op de scheidsrechter zorgen er bij elkaar voor dat de scheidsrechter de trainer van LRC JO11-1 aangeeft om deze speler terecht en wel per direct te wisselen. Een prima beslissing, waarvan akte. In de 50e minuut krijgt BZS JO11-1 op de rand van haar eigen “zestienmetergebied” een vrije trap te nemen. Sten (g) zet zich achter de bal en weet uitstekend de wederom prima diepgaande Joep op volle snelheid te bedienen. Joep is echt “on fire” vandaag en ook nu weer ramt hij de bal vanaf een meter of 20 onhoudbaar achter de keeper van LRC JO11-1, 3-5. In de 52e minuut een aanval over de rechterkant van BZS JO11-1 welke de verdediging van LRC JO11-1 tot hoekschop weet te promoveren. Sven neemt de corner en nu is het de prima vrijgekomen Sten (g) die de bal net naast weet te koppen. Het wordt eentonig, maar in de 54e minuut is het weer de diepgaande Joep die de gehele verdediging van LRC JO11-1 zijn hielen laat zien en genadeloos de 3-6 op het scorebord weet te brengen. In de 56e minuut ene kans via de linkerflank van BZS JO11-1 en is het Silas die zijn schot door de keeper van LRC JO11-1 gered ziet worden. Het sluitstuk van de wedstrijd is voor boem-boem Joep. Komend vanaf het middenveld omspeeld hij enkele tegenstanders en stormt op het doel van LRC JO11-1 af. Vanaf ruim 15 meter drukt hij ongenadig hard af en via de onderkant van de lat, terugspringend in het veld tegen de rug van de keeper aan, gaat de bal in het doel, 3-7 en wordt de eindstand bereikt.

Wat een jaar heeft BZS JO11-1 achter de rug, er is veel gebeurt en met name op blessuregebied hebben ze een behoorlijk rot jaar achter de rug. Net nu het weer allemaal op zijn pootjes begint te landen, met 3 overwinningen uit de laatste 5 wedstrijden, zit helaas weer een jaar in de hoofdklasse er op. Spelers en technische staf, bedankt voor weer een mooi en leerzaam jaar. Weer een jaar ouder en wijzer geworden, wellicht technische staf en supporterslegioen enkele jaren.., maar jullie hebben het toch maar weer geflikt met zijn allen. Want dan zijn jullie op zijn sterkst, wanneer iedereen zijn schouders eronder zet dan kunnen jullie het heel veel tegenstanders heel erg lastig maken.

Dank jullie wel daarvoor namens de ouders.

Dat geldt tevens voor de trainers Henrico en Martin, ook jullie weer bedankt voor jullie inzet dit jaar.

Laten we even verder kijken naar wat er nog komen gaat de komende weken.

Zaterdag 1 juni zijn er BZS jeugdtoernooien en op zaterdag 8 juni geeft o.a. BZS JO11-1 acte de presence op haar eigen jeugdtoernooi. Ook dit jaar is er internationale deelname vanuit Hoscheid Luxemburg. Meer informatie vind u hier.

Het weekend van 7, 8 en 9 juni staat in het teken van het 75-jarig jubileum en mee informatie vind u hier.

Dank aan alle BZS vrijwilligers die het iedere week weer mogelijk gemaakt hebben dat er wekelijks gevoetbald kan worden en dat alles iedere week weer er netjes bij ligt en verzorgd is.

Namens BZS JO11-1 wens wij eenieder heel veel plezier in de komende weken en we hopen zoveel mogelijk mensen te kunnen en mogen begroeten bij de thuistoernooien en festiviteiten.