13 oktober 2018 10:15

Accommodatie

Onbekend

Opstelling BZS JO11-1

De uitwedstrijd tegen de traditioneel lastige tegenstander RKTVC JO11-1 staat op het programma voor BZS JO11-1. Voorafgaand aan het vertrek naar Tiel moest BZS JO11-1, net als alle teams van BZS, eerder aanwezig zijn om door fotograaf Rias Immink op de foto gezet te worden voor de voetbalplaatjes actie welke in samenwerking met EMTE Beusichem in het kader van het 75-jarig bestaan van BZS in 2019 , is opgezet. Onder de eerste aarzelende zonnestralen werd de reis naar RKTVC aangevangen. Het supporterslegioen is vandaag weer behoorlijk aanwezig en zal gaandeweg de wedstrijd verder uitgebreid worden. Hoewel BZS de laatste keer dat ze vorig seizoen tegen elkaar speelden met 6-2 heeft gewonnen, was het daarvoor RKTVC die behalve een keer een gelijkspel, iedere keer aan de goed kant van de score te vinden was. Dus dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden stond op voorhand wel vast.

Om 10.22 uur fluit de met spoed opgetrommelde scheidsrechter voor de start van de wedstrijd op een half veld, welke niet conform de KNVB richtlijnen was uitgezet. Het 1e speldenprikje werd dus op voorhand reeds uitgedeeld, maar BZS JO11-1 liet er zich niet door uit het veld slaan. RKTVC JO11-1 laat vanaf het 1e fluitsignaal direct zien dat het combinerend wel wat in huis heeft en zoekt direct de aanval. Maar de verdediging afwisselend bestaande uit Sten (g), Youri, Sten (k), Stijn en als keeper Louis, weten wel raad hiermee en ontfutselen als snel RKTVC JO11-1 de bal. In de 2e minuut wordt de bal hoog en diep gespeeld, Rogier weet de bal als aan zijn voet gekleefd mee te nemen en geeft de bal uitstekend voor. Joep neemt de bal in 1 keer op zijn pantoffel en de bal gaat hoog boven de keeper van RKTVC JO11-1 tegen de lat en over. Het spel golft wat op en neer en met name op het middenveld afwisselend bestaande uit Sven, aanvoerder Seth, Rogier en Silas worden er veel meters gemaakt. Spits Joep zakt met enige regelmaat in om de bal op te halen en zo de combinatie aan te gaan. In de 6e minuut komt de bal bij laatste man Youri en à la Frank de Boer (WK 1998 Nederland-Argentinië), weet hij de diepgaande Joep aan te spelen die op Bergkampiaanse wijze de 0-1 werkelijk binnen ramt. RKTVC JO11-1 trapt af, maar al vrij snel wordt de aanval onderbroken en via de rechterkant waar Sten (g) als vanouds de onvermurwbare rechtsback is. Komt de bal bij de diepgaande Sven terecht, deze neemt de bal aan, overziet kort de waar hij zijn medespelers kan vinden en speelt Joep in de loop aan. Boem boem Joep is vandaag op dreef en schiet onhoudbaar de bal achter de vandaag werkelijk zeer goed keepende keeper van RKTVC JO11-1, 0-2. In de 10e minuut komt RKTVC JO11-1 weer terug in de wedstrijd door de 1-2 binnen te schieten. De ploegen zijn weer erg gewaagd aan elkaar, combinerend heeft RKTVC JO11-1 in de 1e helft de overhand en BZS JO11-1 speelt slap. Wellicht komt het door het weer of het extra vroeg aanwezig zijn, feit is dat er een lamme deken over de ploeg hangt en er wordt niet fel gespeeld. Werk aan de winkel voor de trainers.

In de rust laten Henrico en Martin de boys van BZS JO11-1 dan ook weten, dat hoewel de stand in het voordeel van BZS JO11-1 is, de inzet matig is en heel veel beter moet om uiteindelijk de 2e helft RKTVC JO11-1 van het lijf te kunnen houden.

In de 2e helft manifesteert BZS JO11-1 zich dan ook wat meer dan in de 1e helft. In de 32e minuut speelt Joep de mee opgekomen aanvoerder Seth aan, deze controleert de bal, twijfelt geen moment en schiet prima de 1-3 binnen. RKTVC JO1-1 krijgt in deze fase van de wedstrijd totaal geen ruimte om te voetballen en zodra ze de bal maar in bezet hebben zit er direct een speler van BZS JO11-1 bij. Niet goed wegwerken van de bal door de verdediging van RKTVC JO11-1 zorgt ervoor dat Sten (k) de bal hoog richting het doel van RKTVC JO11-1 kan voorgeven. Rogier anticipeert hier uitstekend op en kopt de bal hoog tegen de touwen achter de keeper, 1-4 in de 33e minuut. Geleidelijk aan ontstaat er aan beide kanten wat meer ruimte en beide keepers laten met enige regelmaat zien dat ze uitstekend kunnen keepen. Het laatste kwartier van de wedstrijd breekt aan en geleidelijk aan weet RKTVC JO11-1 er een slotoffensief uit te persen. BZS JO11-1 komt wat meer onder druk te staan en in de 48e minuut scoort RKTVC JO11-1 de 2-4. Hierdoor krijgt RKTVC JO11-1 meer vertrouwen dat ze nog dichterbij kunnen komen. Via de linkerkant komen ze door en BZS JO11-1 geeft een hoekschop weg. Omdat een speler van BZS JO11-1 te dichtbij staat fluit de scheidsrechter net nadat de bal voor werd gegeven, dat hij prima werd binnengekopt telde gelukkig voor BZS JO11-1 niet, want de hoekschop moest worden overgenomen. Dit leverde geen doelpunt op en BZS JO11-1 koos dan ook snel weer voor de aanval. Na enkele hoekschoppen in het voordeel van BZS JO11-1, welke geen van allen doel troffen, komt RKTVC JO11-1 in de 54e minuut toch op 3-4. De inmiddels goed doorgekomen zon zorgt er samen met de tussenstand voor dat het supporterslegioen van BZS met zweet op het lichaam en samengeknepen billen, langs de kant staat. Dat de boys van BZS JO11-1 de 3-4 als eindstand mogen verwelkomen, doet het team, technische staf en de supporters uiteraard goed.

De afsluitende penaltyreeks wordt door beide teams voorzien van de nodige uitdagingen. Enkele (pogingen tot) panenka’s zijn te zien en anderen trachten te scoren door de bal achter hun standbeen binnen te schieten. De hakbal van keeper Louis wordt door de keeper van RKTVC JO11-1 zelfs met zijn hoofd eruit gehouden. De eindstand van de strafschoppen is 4-4.

BZS JO11-1 speelde vandaag een aardige wedstrijd, niet groots, maar voldoende om te winnen van RKTVC JO11-1. Gedurende de gehele wedstrijd waren een aantal prima aanvallen te zien van beide teams en hoewel de score hoger had moeten en kunnen uitvallen in het voordeel van BZS JO11-1, is het resultaat goed te.

Trainer Martin liet zien nog steeds over het juiste bal instinct te beschikken en wist met het betere kluunwerk de door de boys van BZS JO11-1 over de afrastering, bomen en sloot geschoten ballen weer te vinden en stopte ze bij de 3 punten in de ballentas.

Klasse mannen, prima gedaan!

Zaterdag 20 oktober staat er een volgende kraker op het programma, namelijk de 1e knock-out ronde van de beker met een uitwedstrijd om 11.30  uur tegen GJS JO11-1 in Gorinchem.  De boys van BZS JO11-1 zullen dus vol aan de bak moeten om weer een ronde verder te komen.