Sponsors

Onze sponsors denken aan ons! Denken jullie aan onze sponsors?

BZS verliest cruciaal duel van MEC

16 april 2018 18:30

Na een eerste helft vol perspectief had BZS de kans om in te lopen op MEC. Maar de ploeg knakte en moest in de tweede helft twee tegentreffers slikken. Met een 2-0 eindstand tot gevolg. Door de nederlaag ziet BZS directe concurrent MEC uitlopen naar een voorsprong van zeven punten. Rechtstreekse degradatie voorkomen gaat nu een écht een helse klus worden.

BZS trad aan met Niels en Martijn in het hart van de defensie. Geflankeerd door Kelvin en Julien. Teun nam opnieuw de taak van sluitpost op zich.
Het middenveld bestond uit Damei, Jory en Youssef. Voorin namen Tom, Twan en Lars plaats. Op de bank was er plek voor Max, Brian en Bart. De jongelingen maakten alle drie minuten in het eerste elftal. Jeroen, Rene en Björn ontbraken bij de Beusichemmers.

MEC zocht als eerste ploeg de aanval. Het zorgde voor onrust in de defensie van BZS. Gelukkig was doelman Teun meteen bij de les. Hij klemde een lastig schuiver. Na het eerste onwennige kwartier begon BZS beter te voetballen. Middenvelders Youssef, Jory en Damei eisten ballen op. Er dienden zich ook prima schotkansen aan voor Damei en Jory, maar deze werden geblokt of gered door de doelman van MEC. BZS domineerde volledig op het middenveld maar in de eindfase waren er te veel spelers van BZS niet gefocust genoeg om de juiste steekpass of het doeltreffende schot af te leveren. Tot 20 meter voor het doel speelden de Beusichemmers sterk. Maar het bleef voornamelijk bij dreiging, geen doelpunten en grote kansen. MEC had geen antwoord en koos volop voor de lange bal. Niels en Martijn hadden hier geen enkel probleem mee, en de centrale verdedigers speelden veelvuldig de opkomende backs Julien en Kelvin in.

Even leek het er op dat BZS het uitstekende spel van de eerste helft kon voortzetten. Met name Tom had een paar hoopvolle acties in huis. Maar de ploeg verviel in oude gewoonten. Het voetbal verdween stukje voor stukje uit de ploeg, spelers begonnen weer te vitten op elkaar en MEC voelde dat er wat te halen viel. En de thuisploeg sloeg ongenadig toe rond de 70e minuut. Zoals vaker dit seizoen toonde BZS zich erg onzorgvuldig met het wegwerken van de bal. Teun had op knappe wijze een schot gekeerd van een MEC-aanvaller, maar na de redding was de paniek groot in het Beusichemse strafschopgebied, MEC kreeg de bal opnieuw in de ploeg en ditmaal werd Teun kansloos gelaten. 1-0. De openingstreffer kwam aan als een mokerslag voor BZS.

Niels nam voorin plaats als extra stormram, maar het haalde weinig uit voor BZS.
Lars tikte uit een corner een paar meter naast, Niels kopte kort daarna nog in de handen van de MEC-doelman. Veel verder kwam BZS niet, de ruimtes werden kleiner en kleiner. Aan de andere kant van het veld werden de ruimtes juist groter. MEC kreeg al diverse mogelijkheden om te profiteren, rond de 85e minuut was het raak: 2-0. Het verzet van BZS was definitief gebroken en na een korte periode van blessuretijd floot de leidsman voor het onvermijdelijk einde.

Na afgelopen zondag is de kans dat BZS rechtstreeks degradatie ontloopt aanzienlijk geslonken.
Volgende week speelt BZS de derby tegen Buren. De geplaagde ploeg moet proberen om zich – opnieuw – bij elkaar te rapen. Vroeg of laat zal er weer gewonnen worden.

Bron: Lars Mulder