BZS 1 sluit seizoen af met kleine nederlaag

15 mei 2017 18:00

Op zondag 14 Mei stond de laatste competitiewedstrijd voor BZS 1 op het programma. Nadat de ploeg zichzelf had veilig gespeeld door zwaarbevochten punten te pakken tegen RKTVC en Theole, kwam Wilhelmina op bezoek. Zij waren door puntverlies van Theole al kampioen geworden, voordat deze wedstrijd begon. Hierdoor stond er voor beide ploegen eigenlijk niets meer op het spel. Maar spelen doe je natuurlijk om te winnen. Ook de laatste wedstrijd.

Bij BZS ontbraken sleutelspelers Lars, René en keeper Bjorn. Gelukkig werd de selectie toch compleet gemaakt door het invallen van Thies, Damien Bart en Roy.

Speciale dank gaat uit naar de sponsor van de wedstrijdbal: Partycentrum De Lantaarn uit Culemborg

BZS begon sterk aan de wedstrijd met hoge druk naar voren. Dit zorgde na een minuut of twee al voor een enorme kans. Jermain werd knap vrijgespeeld op links, waarna hij een heerlijke strakke bal op Twan kon geven. Helaas kreeg Twan de bal er van dichtbij niet in, door een goede redding van de doelman. BZS bleef sterk doorvoetballen, maar Wilhelmina stond natuurlijk niet voor niets bovenaan. De ploeg uit Den Bosch zette BZS vaak goed vast waardoor het middenveld van de blauw-gelen een lastige middag beleefden. Wilhelmina zorgde voor een paar dreigende momenten, maar tot hele grote kansen kwam het niet. Beide ploegen probeerden van alles te forceren door snel voetbal, maar slordigheid zorgde ervoor dat de combinaties vaak vroegtijdig strandde. Via een indirecte vrije trap kreeg Niels de bal nog een keer op zijn hoofd, maar zijn poging ging een meter voor het doel langs. Bij rust stond het nog altijd 0-0

Na de rust bleven beide ploegen hetzelfde spel hanteren, maar de combinaties bleven lastig. Zeker omdat het hard begon te regenen en het veld daarvoor al niet in perfecte staat was. Langzamerhand kwamen er steeds meer ruimtes om te voetballen voor beide ploegen. Wilhemina schoot een paar keer op doel, maar invallende doelman Roy de Blooijs pakte ze allemaal met weinig moeite. Thies en Bart waren inmiddels het veld ingekomen om wat extra energie in de aanval te brengen. Ook Youssef keerde terug na een blessure. De allergrootste kans van de tweede helft werd ingeleid door een prachtige voorzet van A-junior Bart. Een voorzet op maat kwam op het hoofd bij Robin Huisman, die hard inknikte. Helaas wist de doelman van Wilhelmina deze inzet knap te keren.

Wilhelmina wilde erg graag winnen, omdat BZS ze in Den Bosch met 0-1 hadden verslagen. De keeper trapte elke bal naar voren, maar Niels, Jermain en Julien wisten bijna ieder kopduel te winnen. Ook Roy hield BZS een keer knap op de been door een goede reflex.  Helaas werd de verdediging eenmalig verrast door een lage steekbal. De spits van Wilhelmina kon vrij doorlopen op Roy, die geen kans had de bal te stoppen. Wilhelmina kwam op voorsprong.

Met nog ongeveer 20 minuten te spelen, koos BZS nog meer de aanval. Er was weinig meer te verliezen voor de hardwerkende ploeg en een gelijkspel was terecht geweest. Een directe vrije trap van Youssef werd er nogmaals goed uitgehouden door de keeper van Wilhelmina.

De mannen uit Beusichem werkten hard voor de bal en voor elkaar, maar zonder resultaat. Wilhelmina sleepte de overwinning eruit en kon hun kampioensfeest gaan vieren. BZS, dat allang blij was met het feit dat ze veilig waren, sloten het seizoen af met een goede pot tegen de kampioen. In de kantine werden biertjes gedronken en de barbecue werd tevoorschijn gehaald. Het was een seizoen met veel ups en downs, maar vooral weer een mooi jaar met een goede groep. Proost op de handhaving!

Bron: Julien Goyet