BZS stelt twee vertrouwenscontactpersonen aan - vv BZS

Sponsors


          Onze sponsors denken aan ons! Denken jullie aan onze sponsors?

BZS stelt twee vertrouwenscontactpersonen aan

17 oktober 2023 12:30


Steeds meer verenigingen stellen een vertrouwenscontactpersoon (VCP) aan en BZS volgt deze goede ontwikkeling! Een voetbalvereniging als BZS is namelijk een afspiegeling van de maatschappij.

Waarom een VCP binnen de club?

Bij verenigingen heb je met veel mensen te maken. Waar groepen mensen zijn, kan ongewenst gedrag voorkomen. Als vereniging kunnen we ter preventie al veel doen, denk aan een gedragscodeVOG en een normen & waardenbeleid. Afspreken welk gedrag je wel (en niet) wilt zien binnen BZS is goed, maar zelfs dat kan ongewenst gedrag niet altijd voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan (vermoedens van) seksuele intimidatie en/of misbruik, pesten, bedreigingen of zorgen over leden. Dit zijn vaak zorgen en onderwerpen die in vertrouwen besproken moeten worden. Daar is de VCP de meest geschikte persoon voor.  

BZS hecht veel waarde aan een veilig sportklimaat en is dan ook zeer content dat de algemene ledenvergadering van 9 oktober jl heeft ingestemd met de voordracht van Louis de Koning en Patricia Kraaijenhagen als vertrouwenscontactpersonen.

LOUIS.jpgpATRICIAv3.jpg

Louis de Koning                                                              Patricia Kraaijenhagen

Zit je ergens mee dan kun je uiteraard Louis en Patricia rechtstreeks benaderen maar je kunt ook een email sturen naar vcp@vv-bzs.nl en dan zullen zij contact met je opnemen.

Waarvoor kun je bij een VCP terecht?

De VCP is binnen de vereniging hét aanspreekpunt voor iedereen met vragen, zorgen of klachten. Dit kan gaan over het welzijn van spelers, ouders of andere vrijwilligers of de manier van omgang met elkaar. Iedereen binnen de organisatie kan contact opnemen met de VCP: sporters, ouders, trainers, supporters, bestuurders, vrijwilligers, etc. 

Wat doet een VCP?

De VCP is dus hét aanspreekpunt binnen de vereniging, maar geen hulpverlener! Wat doet een VCP dan wel? Een VCP biedt een luisterend oor en is een ‘zorgzame wegwijzer’. Als het nodig en gewenst is, kan de VCP iemand doorverwijzen naar hulpverlening of samen bepalen wat de vervolgstappen worden. 


BZS is er van overtuigd dat de aanstelling van Louis en Patricia een goede stap is en wenst beiden veel succes in hun nieuwe rol.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!