Sponsors


          Onze sponsors denken aan ons! Denken jullie aan onze sponsors?

Grandcafé de Blusser

Grandcafé de Blusser
Markt 29a
4112 JR Beusichem
Telefoon: 0345-502211
Fax: 0345-503505

info@deblusser.nl
www.deblusser.nl


Historie Grandcafé "De Blusser"

Wij hopen u binnenkort van harte welkom te heten in Grandcafé "De Blusser. Hieronder volgt een korte beschrijving van de historie van ons pand, de paardenmarkt en de kerk. Van oudsher is ons pand een paardenschuur geweest. In 1983 is deze omgebouwd naar Brandweerkazerne.

In 2004 is de Brandweer naar een ander pand gegaan en is de kazerne omgebouwd tot een Grandcafé. Ieder derde weekeinde in juni staat ons dorp in het teken van de paardenmarkt. Sinds 1461 wordt deze markt gehouden. Deze markt was internationaal zeer bekend. Er kwamen naast veel Nederlandse kooplui ook Duitsers, Zwitsers, Fransen, Russen, en de uit Spanje verdreven Arabieren. 

Vooral de Russen waren uitstekende paardenkenners. Op de markt waren diverse tolken, en een tijdelijk wisselkantoor aanwezig. In 1867 kwamen er 2258 paarden, 923 schapen, 246 varkens een 30 hengsten voor handel naar de paardenmarkt. Tegenwoordig is de paardenmarkt uitgegroeid tot een feestweekeinde met allerlei activiteiten, zoals de kermis, de paardenkeuring, een braderie en diverse artiesten in de tijdelijke feesttent op de markt. 

De kerktoren die u tegenover "De Blusser" aantreft, stamt uit de 12e eeuw en is een Romaanse toren, waarvan er slechts enkele in Nederland zijn. Na een brand in 1422 bleef slechts het onderste gedeelte gespaard. Kerk en toren zijn herbouwd en in 1956 is de toren gerestaureerd. De vier hoeken van de toren wijzen de vier windrichtingen aan. Na dit kleine stukje historie hopen wij dat U zult genieten van ons Grandcafé. Afbeeldingsresultaat voor grandcafe de blusser beusichem 

Bovenzaal

Op de eerste verdieping bevindt zich een sfeervolle ruimte met bar, die uitermate geschikt is voor het geven van een personeelsfeest, receptie, vergaderingen of workshop. Voor elke zakelijke ontmoeting lunch, diner of vergadering kunt u bij ons terecht.

Ook kunt u naar wens gebruik maken van eenvoudige tot zeer uitgebreide bufetten. U vindt tevens voldoende privacy en heeft de beschikking over een internetaansluiting.Wij bieden o.a. " all inclusive" arrangementen vanaf Euro 15,00 per persoon.

Bel, fax of e-mail ons uw contactgegevens en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Geopend zo-di-wo 12.00 tot 22:00.

Donderdag 12.00 tot 24.00 uur.

Vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 02:00 uur.

Maandag gesloten.
Onze keuken is dagelijks geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 20.30 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!