BZS JO16 in thriller langs Oss'20 naar het kampioenschap

19 mei 2024 12:00

BZS JO16 wist wat het te doen stond in de laatste wedstrijd tegen concurrent Oss'20: niet verliezen! Beide teams hadden onderweg hier en daar wat onverwachts puntenverlies geleden waardoor het aankwam op de laatste wedstrijd.

De spanning zat er goed op en BZS had het moeilijk en leek al snel voor een nog lastigere opgave komen te staan toen Oss'20 mocht aanleggen voor een strafschop. Met een schitterende save werd echter de 0-1 voorkomen en zou vertrouwen moeten geven. Het bleef echter Oss'20 dat de overhand had en enkele grote kansen kreeg. Goed keeperswerk hield BZS op de been en uiteindelijk kwam BZS bovendrijven. Uit een tegenaanval viel de bal na goed doorzetten in de kluts vrij en maakte BZS de 1-0.  Dat gaf alvast wat marge maar het bleef een razendspannende wedstrijd.
Zou Oss'20 nog terugkomen of kon BZS de buit binnen hengelen? Halverwege de tweede helft leek dan toch de beslissing te vallen toen BZS met goed diagonaal schot op 2-0 kwam en dat moest toch genoeg zijn. Oss'20 wilde echter van geen wijken weten, knokte zich terug tot 2-1 en had zelfs zicht op de gelijkmaker. Die viel gelukkig niet en daarmee werd een supernerveuze slotfase voorkomen. BZS trok de 2-1 over de streep en stelde daarmee het kampioenschap en de promotie veilig!
Grote klasse en van harte gefeliciteerd!

jo16.png