Kaders buitensport Rijksoverheid per 6 november 2021

5 november 2021 8:15

Naar aanleiding van de persconferentie en het Tweede Kamer debat zijn de nieuwe corona richtlijnen vast gesteld voor de komende tijd waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor het coronatoegangsbewijs. Bij deze de regels op een rijtje.

Basisregels.jpg

Vanaf 6 november geldt het coronatoegangsbewijs op meer plekken.

Het gebruik van het coronatoegangsbewijs is o.a. verplicht voor:
sportkantines en terrassen, kleedkamers en andere binnen voorzieningen in de gehele sport. Jeugd tot 18 jaar is hiervan uitgezonderd.

Uitzonderingen:
Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers geldt dat zij

geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches,
leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers;

• Georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar, zoals sinterklaasintochten, zijn uitgezonderd van de verplichting van het coronatoegangsbewijs.
Het afhalen van eten en drinken bij een afhaalpunt is wel mogelijk zonder coronatoegangsbewijs.
Bron: Rijksoverheid