Sponsors


          Onze sponsors denken aan ons! Denken jullie aan onze sponsors?

Niet voetballen op besneeuwde velden

6 februari 2021 15:45

Het bestuur

In de komende week, of misschien weken, zal er volgens de voorspellingen een hoop sneeuw op onze voetbalvelden liggen. Zo lang er sneeuw ligt, kan er niet op de velden worden getraind en mogen er ook geen wedstrijden op worden gespeeld. Zelf sneeuwruimen met een sneeuwschuiver is niet toegestaan! De natuur zal zijn werk moeten doen en de sneeuw zal volledig weg gedooid moeten zijn alvorens er weer op de velden gespeeld kan worden.

Sneeuw

Antea Sport raadt af om een besneeuwd kunstgrasveld te bespelen. Bespelen heeft namelijk tot gevolg dat de sneeuw in de mat en infill wordt getrapt en er een ijslaagje ontstaat.

Onder dat soort omstandigheden kan er absoluut niet worden gespeeld. Bovendien duurt het vaker langer voordat zo'n ijslaagje is ontdooid en het veld weer bespeelbaar is; langer dan een besneeuwd veld dat niet is bespeeld. 

Zelf sneeuwruimen niet toegestaan

 In het kader van de garantie dient sneeuwruimen te allen tijde door of onder toezicht en begeleiding van Antea Sport uitgevoerd te worden.

 Bij het verwijderen van sneeuw wordt ook een hoeveelheid vulling meegenomen. Zeker bij de oudere velden waarbij de vulling tot aan bovenkant vezel is aangebracht. Dit betekent dat na het sneeuwruimen op een kale vezel gespeeld wordt, omdat de vulling niet optimaal is. De vezels zijn daardoor meer aan slijtage onderhevig en gaan hierdoor sneller plat liggen.

 Bij het ruimen van sneeuw zullen vrijwel altijd sneeuw- of ijsresten achterblijven. Deze kunnen gladheid veroorzaken. 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!